Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Απορρίφθηκαν τα σχέδια για ίδρυση Κολλεγίου Αθηνών στο Ελληνικό

Απορρίφθηκαν τα σχέδια για ίδρυση Κολλεγίου Αθηνών στο Ελληνικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απορρίφθηκαν τα σχέδια για ίδρυση Κολλεγίου Αθηνών στο Ελληνικό

Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα δεν θα προχωρήσει τελικά στην ίδρυση και τη λειτουργία ενός νέου σχολείου της οικογένειας του Κολλεγίου Αθηνών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και έρχεται έπειτα από μια μακρά περίοδο διαβουλεύσεων αλλά και αντιδράσεων. Αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν ακόμα και από το ίδιο το Μαξίμου. Με δεδομένο ότι υπήρχε δωρεά που θα κάλυπτε το κόστος κατασκευής του σχολείου ,αλλά και διαθέσιμη έκταση που θα παραχωρούσε στο Κολλέγιο η Lamda στο Ελληνικό, πολλά μέλη του Ιδρύματος εκτίμησαν ότι είναι μία ευκαιρία η οποία δεν θα πρέπει να πάει χαμένη. Ωστόσο πρυτάνευσε η άποψη ότι η συνεχής επέκταση του σχολείου δεν είναι απαραίτητα θετική. Σημειώνεται ότι το Κολλέγιο είναι μακράν το μεγαλύτερο σχολείο στη χώρα με περισσότερους από 4.500 μαθητές στις τάξεις του.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«15 Δεκεμβρίου 2022, σε έκτακτη γενική συνέλευση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Επιτροπών του Κολλεγίου Αθηνών, αποφασίστηκε η υπό ορισμένες προϋποθέσεις ίδρυσης σχολείου στην περιοχή ανάπτυξης του Ελληνικού. Μετά από ενδελεχή εξέταση των προϋποθέσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων του εγχειρήματος το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Επιτροπών, ομόφωνα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ίδρυση του νέου Σχολείου. Ευχαριστούμε τη Lamda Development για τη δυνατότητα να διερευνήσουμε την ίδρυση σχολείου στο Ελληνικό, για την ενδιαφέρουσα προσφορά της και για τον επαγγελματισμό της σε όλες τις συζητήσεις μας. Η διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού υπήρξε διεξοδική και εποικοδομητική με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τόσο σε ένα νέο σχολείο όσο και στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες του Κολλεγίου. Η νέα αυτή γνώση αποτελεί για το Κολλέγιο πρόσθετο εφόδιο στην πραγμάτωση των στρατηγικών του στόχων στο κατώφλι της ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣ (1925-2025), που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή εκπαιδευτικής καινοτομίας και πρόοδο για το Σχολείο. Με ακλόνητο θεμέλιο της κολεγιακές αρχές και παραδόσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ιδρυτικού του νόμου και υιοθετώντας τις βέλτιστες σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές πρακτικές, το Κολλέγιο Αθηνών πορεύεται στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του ως διεθνούς κύρους κέντρο εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αριστείας, πάντα με πίστη στο όραμα των ιδρυτών του».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αννίκα Παπαντωνίου και ο chairman, board of Trustees Γιώργος Αντωνιάδης.

Ηλίας Μπέλλος

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text