Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα (Τετ, 3/4/24) για δεύτερη μέρα η κατάδυση του ΓΔ κάτω από τις 1400 μονάδες

Συνεχίστηκε και σήμερα (Τετ, 3/4/24) για δεύτερη μέρα η κατάδυση του ΓΔ κάτω από τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs ήταν και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,73% (στις 1383 μονάδες) και αυξημένο τζίρο (127 εκατ) διέσπασε καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών - γραμμή λαιμού σχηματισμού κεφαλιού με ώμους δίδοντας σήμα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων.

Οι πιθανότητες να δούμε τις 1300 μονάδες είναι πλέον αυξημένες αλλά δεν θα ήταν και απίθανο (κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την πορεία της τάσης) να ακολουθήσει άμεση ανοδική αντίδραση και επαναφορά του ΓΔ σε ανοδική τάση πράγμα που θα συμβεί εάν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από τις 1410 μονάδες (την μέση της 30ήμερης διακύμανσής του).

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 1410 μονάδων εμείς θα είμαστε απαισιόδοξοι και θα ψάχνουμε για περαιτέρω σήματα μείωσης των μετοχικών μας θέσεων.

 

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 4/4/24

Το ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Σήμερα το ΤΧ πούλησε μερικώς ΚΡΙ, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΠ κατεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 82% σε περίπου 75%. Αύριο θα ενημερωθεί η αποτίμηση του ΤΧ μετά τις σημερινές πράξεις του.

 

Μετοχές

Ξεχώρισαν σήμερα θετικά (με συνέπεια να τις έχουμε υπόψη μας για αγορές εάν ο ΓΔ επαβνέλθει πάνω από τις 1410 μονάδες) οι, ΑΡΑΙΓ και ΣΕΝΕΡ που έκλεισαν με άνοδο με μεγάλους όγκους. Επίσης προσέχουμε αγοραστικά και την ΤΕΝΕΡΓΑ.

Ξεχώρισαν αρνητικά (με συνέπεια να ελαφρώσουμε θέσεις (όσες κατέχουμε) σε περίπτωση που δώσει ο ΓΔ νέα σήματα πωλήσεων) οι, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΚΑΤ, ΕΧΑΕ, ΚΡΙ, ΕΕΕ, ΑΒΑΞ και ΠΛΑΘ.

Θα επανέλθουμε αύριο και πάλι αργά το βράδυ.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text