Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τρίτη, 9 Απριλίου 2024) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τρίτη, 9 Απριλίου 2024) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,1% (στις 1416 μονάδες, στις 4.15 μμ) και καλούς όγκους (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διασπά ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 και την μέση τιμή των 1405 μονάδων του δίμηνου εύρους του που σημαίνει ότι έχει σχεδόν επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση.

 

Λέμε «σχεδόν πλήρη» διότι για να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση θα πρέπει  να διασπάσει ανοδικά την τοπική κορυφή των 1422 μονάδων και κυρίως το υψηλό έτους των 1434 μονάδων και τότε θα έχει τα φόντα να στοχεύσει τις 1500 μονάδες.

 

Περιμένουμε λοιπόν από τον ΓΔ μερικά ακόμα δείγματα δύναμης ώστε να αυξήσουμε τις θέσεις μας .

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ πιθανόν σήμερα να μην κάνει πράξεις. Εάν τυχόν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% ώστε να δεχθεί σήματα από το σύστημα του «προεξοφλητικού στροφέα¨(κοίτα βιβλίο Στροφέα, εκδ Eurocapital), τότε το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 65% σε 80% αγοράζοντας 500 μετοχές ΜΥΤΙΛ και 1200 ΑΡΑΙΓ. Δεν είμαστε πολύ επιθετικοί διότι οι ξένοι δείκτες έχουν εισέλθει σε βραχυχρόνια καθοδική τάση.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ 4 μετοχές, οι ΚΕΚΡ, ΙΝΤΚΑ, ΕΥΡΩΒ και ΜΥΤΙΛ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει αλλά διακρίνουμε θετικά τις ΜΥΤΙΛ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ ΑΛΦΑ, ΚΡΙ, που αντιδρούν δυνατά, με μεγάλη άνοδο και μεγάλους κυρίως όγκους, από βραχυχρονίως υπερπωλημένες θέσεις, πχ από τα blue chips ο ΜΥΤΙΛ με χθεσινό κλείσιμο είχε βρεθεί -11% από το υψηλό έτους έναντι περίπου -3% του ΓΔ.

 

Σήμερα νέα υψηλά έτους σημειώνει μόνον η ΟΠΤΙΜΑ με μικρή άνοδο.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text