Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει σήμερα (Τετ, 10-4-24) πάνω από τις 1400 μονάδες αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει προς το υψηλό έτους των 1434 μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει σήμερα (Τετ, 10-4-24) πάνω από τις 1400 μονάδες αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει προς το υψηλό έτους των 1434 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή -0,15% (στις 1414 μονάδες, στις 4.25 μμ), μέτριο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρή πτώση στους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, δεν μπορεί να προχωρήσει «ούτε μπρος, ούτε πίσω».

 

Η τεχνική εικόνα του ΓΔ παραμένει η ίδια όπως χθες δηλαδή, η τάση είναι ανοδική αλλά όχι «πλήρως ανοδική» καθώς η βραχυχρόνια τάση, όπως δείχνει ο Macd, είναι ακόμα bearish ενώ στο από αρχές Μάρτη γράφημα του ΓΔ διακρίνουμε συνεχείς κατερχόμενες κορυφές, δείγμα καθοδικής τάσης.

 

Εμείς θα παραμείνουμε σε αναμονή έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 1434 μονάδες και σε πωλήσεις εάν ο ίδιος δείκτης  κλείσει κάτω από την γραμμή λαιμού των 1383 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Με πτώση κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και με άνοδο το 1/3 ενώ μια μετοχή, ο ΑΛΜΥ, κερδίζει πάνω από +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις, ΙΝΤΚΑ, ΙΚΤΙΝ, ΚΕΚΡ και ΣΕΝΤΡ, που χάνουν περισσότερο του -3%.


Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΟΤΕ που διασπά ανοδικά το υψηλό εξαμήνου των 14,15 ευρώ με μεγάλους όγκους 555 χλι τεμαχίων μέχρις στιγμής δίδοντας, η μοναδική μετοχή για σήμερα, σήματα ενίσχυσης θέσεων.

 

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα (υψηλό κλείσιμο 20 ημερών) οι, , ΤΙΤΚ με στροφέα τα 18,25 ευρώ, ΤΕΝΕΡΓΑ 18,25, ΕΛΠΕ 8,6 και ΜΟΗ με στροφέα τα 28 ευρώ.

 

Νέα υψηλά έτους και ζωής πετυχαίνει σήμερα η ΟΠΤΙΜΑ.

 

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί σήμερα στην ΣΕΝΤΡ καθώς από το +2,5% το πρωί, νωρίς το μεσημέρι κατέρρευσε στο -15% και τώρα ανακάμπτει το -9%. Η ΣΕΝΤΡ φέρεται σαν κερδοσκοπικό χαρτί χωρίς θεσμική υποστήριξη.

 

Θα επανέλθουμε άυριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text