Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Παρασκευής, 12/4/24) μεγάλη σχετικά πτώση, το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ αρχίζει να παίρνει bearish (απαισιόδοξη) χαρακτήρα

Με την σημερινή (Παρασκευής, 12/4/24) μεγάλη σχετικά πτώση, το μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ αρχίζει να παίρνει bearish (απαισιόδοξη) χαρακτήρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσάρεστη στους «αγορασμένους» είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με σχετικά μεγάλη πτώση -1,35% και με κάπως αυξημένο τζίρο (πάνω από 100 εκατ αναμένουμε στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 1408 μονάδων, τον μέσον άξονα των 1407 μονάδων του δίμηνου εύρους του και το ψυχολογικό επίπεδο των 1400 μονάδων έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή τις 1397 μονάδες.

 

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει το κάτω όριο – στήριξη των 1383 μονάδων του δίμηνου εύρους ενώ διαγράφει τρεις κατερχόμενες τοπικές κορυφές. Ετσι, αυξάνονται οι πιθανότητες καθοδικής διάσπασης του Χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών των 1383 μονάδων γεγονός που θα είχε συνέπεια την ενίσχυση της καθοδικής τάσης προς τις 1300 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο έχει ήδη σύνθεση χαρτοφυλακίου 65% μετοχές και 35% μετρητά, τα οποία μετρητά θα τα αυξήσει σε 50% εάν διασπασθεί ο πωλητικός στροφέας των 1383 μονάδων, κάτι που δεν φαίνεται για σήμερα. Οπότε, θα παραμείνουμε σήμερα σε αναμονή.

 

Μετοχές

 

Μόνον 6 μετοχές από τις περίπου 60 που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο ενώ 16 μετοχές από την ίδια ομάδα των 60 χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

 

Ο ΜΥΤΙΛ άνοιξε το πρωί στο +2,5%  και τώρα (4.25 μμ) βρίσκεται στο +0,22% αλλά με πολύ μεγάλους τζίρους 18 εκατ ευρώ, τους μεγαλύτερους της συνεδρίασης, γεγονός που μας υποψιάζει για «διανομές» (sell off).

 

Επίσης, παρατηρούμε ότι η μετοχή, ικανοποιητικής εμπορευσιμότητος, με την μεγαλύτερη άνοδο, +2,2% αυτή τη στιγμή, είναι η ΕΕΕ, γεγονός που μας βάζει σε αρνητικές σκέψεις καθώς στα ξεκινήματα καθοδικών αγορών οι θεσμικοί αγοράζουν ΕΕΕ σαν «αμυντικό χαρτί».

 

Επιπλέον,  σήμερα μετά από πολλούς μήνες ο αριθμός μετοχών, έστω και πολύ μικρός, σε χαμηλά έτους είναι μεγαλύτερος αυτών σε υψηλά έτους, αυτή τη στιγμή μια μετοχή, η ΕΛΧΑ, σημειώνει χαμηλό έτους και καμία υψηλό έτους.

 

Τέλος, οι μόνες μετοχές που κινούνται πολύ κοντά σε αγοραστικούς στροφείς είναι ο ΤΙΤΚ και η ΤΕΝΕΡΓΑ.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text