Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Πέμπτη,) στις 1400 μονάδες

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Πέμπτη,) στις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας κάνει εντύπωση η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ, αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, χάνει 0,65% στις 1439 μονάδες) μετά από την 5νθήμερη ραγδαία ανοδική αντίδραση ύψους σχεδόν 100 μονάδων, από τις περίπου 1350 στις 1450 μονάδες (+0,73%), οπότε σίγουρα θα χρειαζόταν μια διόρθωση ή ανάπαυλα για να παγιωθούν τα μεγάλα απότομα κέρδη και να κλείσουν οι μοχλευμένες long θέσεις.

 

Κλειδί στην περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία  θα είναι το μέγεθος της σημερινής πτώσης του ΓΔ (καλό θα ήταν να μην ξεπεράσει το -1%) και κυρίως, το μέγεθος του τζίρου (καλό θα ήταν να μην ξεπεράσει τα χθεσινά 175 εκατ). Επίσης, ρόλο θα παίξει η συμπεριφορά των κύριων ξένων δεικτών (καλό θα ήταν η τρέχουσα διόρθωσή τους να μην κατέλθει κάτω από το μισό της δικής τους πρόσφατης 5νθήμερης ανοδικής αντίδρασης).

 

Προς το παρόν δεν μας προβληματίζει η μέχρι τούδε σημερινή διόρθωση αλλά δεν θα πάψουμε να την παρακολουθούμε.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

 

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να καταγράφουν πτώση αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΕΚΤΕΡ και ΣΠΕΗΣ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι η ΕΚΤΕΡ που δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα με μεγάλη άνοδο +4% και μεγάλους όγκους 160 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Επίσης διακρίνονται θετικά οι, ΒΙΟΣΣΚ και ΠΡΟΦ που σημειώνουν ανοδικές αντιδράσεις με μεγάλους όγκους και η ΤΕΝΕΡΓΑ που πλησιάζει τον στροφέα – αγκίστρι των 18,4 ευρώ (τρέχουσα τιμή 18,16)

 

Νέα υψηλά πετυχαίνουν από τις 60 εμπορεύσιμες μετοχές που παρακολουθούμε, μόνον οι ΕΚΤΕΡ και ΠΕΡΦ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά 2024.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text