Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη Πάσχα, 9/5/2024) να παγιώσει τα χθεσινά μεγάλα κέρδη και την θέση του πάνω από τις 1470 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Πέμπτη Πάσχα, 9/5/2024) να παγιώσει τα χθεσινά μεγάλα κέρδη και την θέση του πάνω από τις 1470 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση διότι ο ΓΔ αντί να διορθώσει μετά το ισχυρό 40ήμερο ράλι, σχεδόν +10% από τα μέσα Απριλίου, περιορίζεται σε μηδενική περίπου μεταβολή (+0,01% στις 1473 μονάδες, στις 3.55 μμ) κρατώντας τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων.

 

Η τάση της αγοράς είναι σαφώς ανοδική και λόγω του επικρατούντος αισιόδοξου κλίματος, εμείς αναμένουμε και την κατάκτηση των 1500 μονάδων από τον ΓΔ., αρκεί να μην μεσολαβήσει μια απότομη ισχυρή διόρθωση κάτω των 1400 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση από 94% σε 96% αγοράζοντας σήμερα σε τιμές κλεισίματος 500 μετοχές ΤΕΝΕΡΓΑ.

 

Μετοχές

 

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΒΙΟΣΚ, ΠΕΡΦ, ΔΕΗ, ΤΙΤC, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δύο, τις ΙΚΤΙΝ και ΜΠΕΛΑ που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.


Η μετοχή της ημέρας : Είναι δύο, η ΒΙΟΣΚ και η ΤΕΝΕΡΓΑ, οι μοναδικές μετοχές που δίνουν σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση στροφέα (η πρώτη με μεγάλη άνοδο +6,6% και μεγάλους όγκους 270 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

 

Στον αντίποδα ο ΙΚΤΙΝ που σημειώνει χαμηλό 2024 με μεγάλη πτώση -3,2%.

 

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέα- αντίστασης εδραζόμενης σε 2-4 ισοϋψείς κορυφές και είναι οι, ΓΕΚΤΕΡΝΑ με στροφέα τα 16,9 ευρώ, ΕΣΛΠΕ 8,6 και ΜΥΤΙΛ με σροφέα τα 39,4 ευρώ.

 

Μεγάλη πτώση -7% σημειώνει σήμερα η ΜΠΕΛΑ λόγω του placement περίπου 5 εκατ μετοχών της αξίας περίπου 135 εκατ ευρώ, που συμφωνήθηκε στα περίπου 28 ευρώ. Συνήθως, placement με discount δεν είναι τόσο καλό σημάδι για μια μετοχή.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ελπίζουμε ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text