Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα (Παρασκευή 10/5/24) με ηπιότερο βηματισμό η ανάβαση του ΓΔ προς το ορόσημο των 1500 μονάδων

Συνεχίστηκε και σήμερα (Παρασκευή 10/5/24) με ηπιότερο βηματισμό η ανάβαση του ΓΔ προς το ορόσημο των 1500 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους ήταν και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,46% και μικρό για την εποχή τζίρο, 113 εκατ, έκλεισε στις 1484 μονάδες, μόλις 16 μονάδες ή 1,3% κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1500 μονάδων.

Η τάση είναι μεν ισχυρά ανοδική αλλά ο ΓΔ τείνει να καταστεί υπεραγορασμένος, γεγονός που θα συμβεί , σύμφωνα με τις ιστορικές μας μετρήσεις, εάν υπερβεί το +13% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1357 μονάδες δηλαδή, αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 1533 μονάδες.

 

Συνεπώς δεν θα μας βλάψει μια πολυήμερη ανάπαυλα του ΓΔ γύρω από τις 1500  μονάδες (ώστε να ανέβει το ΧΚ20 και να γίνει αποδεκτές σαν λογικές οι 1500 μονάδες) για να ξεκινήσει υποθετικά νέο ράλι για ακόμα ψηλότερα.

 

Βέβαια, στο μεταξύ ο ΓΔ δεν θα πρέπει να σπάσει καθοδικά τις μεσοβραχυχρόνιες στηρίξεις του που αυτή τη στιγμή υπάρχει μια στον ΕΚΜΟ30 των 1433 μονάδων και μια στον μεσον άξονα της μηνιαίας διακύμανσής του, στις 1415 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 13/5/2024

 

Το ΤΧ είναι ήδη κατά 96% αγορασμένο και λογικά δεν θα κάνει άλλες αγορές. Από εδώ και πέρα θα φροντίζει τα στοπ λοςς του δηλαδή, το πότε θα πουλήσει.

 

Μετοχές

 

Η μετοχή της ημέρας : ήταν δύο σήμερα, οι ΠΡΟΦ και ΑΡΑΙΓ που έδωσαν ισχυρά σήματα αγορών με μεγάλη άνοδο τιμής και μεγάλους όγκους

Τείνουν επίσης να δώσουν τέτοια μεσοπρόθεσμα (ή μεσοβραχυπρόθεσμα στην φάση που βρισκόμαστε) σήματα αγορών οι, ΕΛΛΑΚΤ με στροφέα τα 2,77 ευρώ, ΜΟΗ 28, ΙΝΚΑΤ 5,72, ΓΕΚΤ 16,9, ΜΥΤΙΛ  39,5, ΕΛΠΕ 8,58 ευρώ.

 

Διανομές παρατηρήσαμε σήμερα στην ΤΙΤC με μαύρο κηροπήγιο (κλείσιμο χαμηλότερα του ανοίγματος) και με μεγάλους όγκους.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, κατά τις 4.00-4.30 μμ


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text