Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μικρή πτώση σημειώνεται σήμερα, Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, στην αγορά, λίγο κάτω από το ορόσημο των 1500 μονάδων του ΓΔ

Μικρή πτώση σημειώνεται σήμερα, Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, στην αγορά, λίγο κάτω από το ορόσημο των 1500 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή -0,30% (στις 1488 μονάδες, στις 4.20μμ), ο τζίρος είναι μέτριος (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωδείκτες επίσης σημειώνουν ακίνδυνη διόρθωση λίγο κάτω από τα ψηλά του έτους.

 

Η τάση του ΓΔ διατηρείται καθαρά ανοδική με την τρέχουσα τιμή του να απέχει μόλις 12 μονάδες ή 0,8% κάτω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 1500 μονάδων το οποίο αν, λόγω ορμής,  ξεπερασθεί, τότε θα δικαιολογούνται ελπίδες και για τις 1600 μονάδες.

 

Εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον ΕΚΜΟ30 που τώρα βρίσκεται στις σχεδόν 1450 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις δευτερεύουσες, ΙΚΤΙΝ, ΚΡΙ, ΑΤΤΙΚΑ, που πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την άνοδο, τούς όγκους και την διαγραμματική θέση (κοντά σε αντίσταση), καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

 

Ωστόσο, ξεχωρίζουν οι,

 

-ΑΛΦΑ που σημειώνει αρκετά καλή άνοδο +1,50% με μεγάλους όγκους σχεδόν 8 εκατ τεμαχίων δείχνοντας ότι έχει ανοδικές διαθέσεις.

-Ο loser ΙΚΤΙΝ  σημειώνει σήμερα την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή άνοδο +5,33% και με μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής δείχνοντας ότι θέλει να ξεφύγει από το πρόσφατο χαμηλό εξαετίας των 0,41 ευρώ (τρέχουσα τιμή ,0435).

-Η ΚΡΙ, αυτή τη στιγμή, +3,3% με 26 χιλ τεμάχια, δείχνει όρεξη να ανυψωθεί από την περιοχή χαμηλών διμήνου των 10,5 ευρώ προς την περιοχή υψηλών ιδίου διαστήματος των 12 ευρώ (τρέχουσα τιμή 11,1).

-Η ΛΑΒΙ κουβαλώντας ορμή από την χθεσινή ισχυρή ανοδική διάσπαση σημειώνει σήμερα νέο υψηλό έτους με σχεδόν 900 χιλ τεμάχια. Δείχνει ότι έχει δυνατότητες για ψηλότερα (αρκεί ο ΓΔ να μην χάσει τις 1450 μονάδες).

 

-Το ίδιο και η ΙΝΛΟΤ (+2,2% με 800 χιλ τεμάχια) δείχνει να θέλει να επαναπροσεγγίσει το υψηλό Φεβρουαρίου των 1,25 ευρώ (τρέχον 1,16).

 

-ΜΟΗ, τώρα χάνει -0,9% αλλά δεν απομακρύνεται από τον εμφανέστατο στροφέα της των 28 ευρώ (τρέχουσα τιμή 27,6 ευρώ).

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΣΕΝΕΡ, ΛΑΒΙ, ΕΕΕ και ΟΠΤΙΜΑ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text