Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Trade Estates: Στην τελική ευθεία το προσύμφωνο αγοραπωλησίας με τη Lamda στο Ελληνικό

Trade Estates: Στην τελική ευθεία το προσύμφωνο αγοραπωλησίας με τη Lamda στο Ελληνικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Trade Estates: Στην τελική ευθεία το προσύμφωνο αγοραπωλησίας με τη Lamda στο Ελληνικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:56

Σε στάδιο ολοκλήρωσης και υπογραφής βρίσκεται το προσύμφωνο αγοραπωλησίας οριζοντίων ιδιοκτησιών από την εταιρεία Lamda Development για το project του εμπορικού πάρκου στο commercial hub του Ελληνικού όπου η Trade Estates ΑΕΕΑΠ πρόκειται να αναπτύξει 30.000 τμ. big boxes, συμπεριλαμβανομένου του καταστήματος IKEA των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι επενδύσεις της εισηγμένης τόσο στον τομέα της κατασκευής νέων εμπορικών πάρκων όσο και στον τομέα των logistics centers . Ειδικότερα, στον τομέα των εμπορικών πάρκων, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του εμπορικού πάρκου Top Parks στην Πάτρα και αναμένεται η ολοκλήρωση εργασιών στο τέλος του τρίτου τριμήνου της φετινής χρονιάς. Η έναρξη λειτουργίας του πάρκου προβλέπεται να γίνει στα μέσα του τέταρτου τριμήνου του έτους. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2024 ξεκίνησε η κατασκευαστική δραστηριότητα ανάπτυξης του νέου εμπορικού πάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης με πλάνο ολοκλήρωσης το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή των δύο μεγάλων logistics centers

Σε ό,τι αφορά τα logistics, στα project Ασπροπύργου όπου έχει υπογραφεί συμφωνία για να στεγάσει τις αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου η Inter IKEA αλλά και στην Ελευσίνα, βαίνουν προς ολοκλήρωση οι διαδικασίες απόκτησης γης και πολεοδόμησης παράλληλα με το μελετητικό έργο. Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ολοκληρώθηκε συμφωνία για τη δημιουργία από την Trade Estates του Διεθνούς Κέντρου Διανομής της Inter ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο. Η κατασκευή και των δύο logistics centers είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Αύξηση 68,8% στα έσοδα από μισθώματα στο α’ τρίμηνο του 2024

Η επισκεψιμότητα και ο τζίρος των καταστημάτων στα εμπορικά πάρκα της Trade Estates συνέχισε με θετικούς ρυθμούς και κατά το Α’ Τρίμηνο του 2024, ενώ σημαντικά νέα ανοίγματα καταστημάτων από μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς ομίλους βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία και τα επίπεδα ικανοποίησης των καταναλωτών που επισκέπτονται τους προορισμούς της Trade Estates.

Σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα και το τζίρο των καταστημάτων στα εμπορικά πάρκα της Trade Estates συνέχισε με θετικούς ρυθμούς και στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Τα νέα ανοίγματα καταστημάτων από μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς ομίλους βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία και τα επίπεδα ικανοποίησης των καταναλωτών που επισκέπτονται τους προορισμούς της Trade Estates. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η εισηγμένη, τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 5,3 εκατομμυρίων ευρώ - αυξημένα κατά 68,8% - σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Επίσης, τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 6,8 εκατομμύρια ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, καταγράφοντας αύξηση 61%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, αυξημένα κατά 35,4%. Σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν της τάξεως των 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, κινούμενα ανοδικά κατά 23,1%. Σημειώνεται τέλος ότι το σύνολο ενεργητικού στο τέλος του πρώτου τριμήνου της χρονιάς που διανύουμε ήταν 552,3 εκατ. ευρώ έναντι 543,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, καταγράφοντας αύξηση 1,6%. ΄

Για το έτος 2024 η διοίκηση της Trade Estates αναμένει περαιτέρω αύξηση του συνόλου των μεγεθών της λόγω της πλήρους ενσωμάτωσης των εσόδων από τα ακίνητα που αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια του 2023 όπως είναι το Smart Park καθώς και λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των τζίρων λιανικής των ενοικιαστών της.

Πηγή: capital.gr

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text