Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Mοιράζει μερίσματα 54 εκατ. η Lamda Malls σε Lamda εσωτερικού και «εξωτερικού» - Θα αντλήσει νέα κεφάλαια 150 εκατ

Mοιράζει μερίσματα 54 εκατ. η Lamda Malls σε Lamda εσωτερικού και «εξωτερικού» - Θα αντλήσει νέα κεφάλαια 150 εκατ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mοιράζει μερίσματα 54 εκατ. η Lamda Malls σε Lamda εσωτερικού και «εξωτερικού» - Θα αντλήσει νέα κεφάλαια 150 εκατ

Μοιράζει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου η Lamda Malls, ύψους 54,8 εκατ. ευρώ σε Lamda Developments εσωτερικού και «εξωτερικού» , λίγους μήνες πριν από την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο και αφού προηγήθηκε η αναχρηματοδότηση 600 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανεισμού των θυγατρικών εμπορικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, η Lamda Malls η οποία σύμφωνα με την διοίκηση της και επενδυτικούς τραπεζίτες σκοπεύει να αντλήσει από τούς επενδυτές κεφάλαια 150 εκατ. ευρω, τον περασμένο Δεκέμβριο επέστρεψε κεφάλαιο στην Lamda Developments 38,3 εκατ. ευρώ με ισόποση μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2023, εκτός από την επιστροφή κεφαλαίου, εντός του 2024 θα διανεμηθούν άλλα 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διανεμηθεί ήδη ως προσωρινό μέρισμα 12 εκατ. ευρώ στους μετόχους Lamda development Ελληνικό ( 95,3% ) και Lamda Development BV Ολλανδία ( 4,68% ).

Αναχρηματοδότηση δανείων 600 εκατ. ευρώ

Στις αρχές Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η αναχρηματοδότηση των τραπεζικών ομολογιακών δανείων των 4 θυγατρικών εταιριών.
Για το The mall Αthens έως 289 εκατ. Ευρώ, για την Pylaia ( Mediterranean Cosmos) έως 72 εκατ. Ευρώ, για την Lamda Domi (Golden hall) έως 171 εκατ. ευρώ και για το Designer outlet Athens (εκπτωτικό χωριό) έως 68 εκατ. ευρώ με ημερομηνία λήξης 30.06.2030 και επιτόκιο Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου.
Στα παραπάνω νέα κοινά τραπεζικά ομολογιακά δάνεια περιλαμβάνονται όροι σταυροειδούς αθέτησης υποχρέωσης (Cross Default) μεταξύ τους, ενώ προβλέπονται συγκεκριμένοι δείκτες δανεισμού είναι LTV – Hdscr.
Με συνολικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ ο συνολικός δανεισμός της Lamda Malls ανήλθε σε 657 εκατ. ευρώ, τα καθαρά διαθέσιμα σε 167,7 εκατ. ευρώ – τα οποία μάλιστα είναι κατατεθειμένα στις δυο τράπεζες που αναχρηματοδότησαν τον δανεισμό.
Για το 2023, τα λειτουργικά αποτελέσματα των τεσσάρων εμπορικών κέντρων (retail ebidta) ανήλθε σε 81 εκατ. ευρώ, το ενιαίο λειτουργικό αποτέλεσμα σε 173 εκατ ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων σε 95 εκατ. ευρω από 77 εκατ. ευρώ το 2022.
Στις ίδιες οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνεται και ο νέος κοινοπρακτικός δανεισμός για το Ελληνικό 577 εκατ. ευρώ (Εurobank – Πειραιώς) και συγκεκριμένα για τις εμπορικές αναπτύξεις Τhe Ellinikon mall και Riviera Galleria, και μέχρι σήμερα όπως έχει ήδη επικοινωνήσει η Lamda Developments δεν έχει εκταμιευθεί το ποσό.

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text