Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στάσσης (ΔΕΗ): Από το turnaround, στη Ρουμανία και τις ευκαιρίες της Βόρειας Αφρικής

Στάσσης (ΔΕΗ): Από το turnaround, στη Ρουμανία και τις ευκαιρίες της Βόρειας Αφρικής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στάσσης (ΔΕΗ): Από το turnaround, στη Ρουμανία και τις ευκαιρίες της Βόρειας Αφρικής

Μπορεί κάποιες αποφάσεις του παρελθόντος και η καθυστέρηση της ενεργειακής μετάβασης να οδήγησαν σε κακή κατάσταση την ΔΕΗ την προηγούμενη πενταετία, αλλά η στρατηγική τριών πυλώνων, που περιλάμβανε την απανθρακοποίηση, την ψηφιοποίηση και την πελατοκεντρική φιλοσοφία, ώθησε σε σημαντική βελτίωση των μεγεθών της εταιρείας από το 2019, η οποία κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο ισχυρή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, μιλώντας στο podcast Redefining Energy της Eurelectric, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, την εξαγορά της Enel Romania και τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στη Β. Αφρική.

Εμφαση στην πράσινη ενέργεια

Όπως επισήμανε ο κ. Στάσσης, το turnaround συνδυάστηκε με την ενεργειακή μετάβαση, με τη ΔΕΗ να έχει ήδη χάσει το πρώτο τρένο των ΑΠΕ, ωστόσο πλέον η εταιρεία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας.

Ανέφερε το παράδειγμα των ορυχείων τα οποία συνδυάζουν πολλά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών όπως η μεγάλη έκταση αλλά και η ύπαρξη υποδομών διασύνδεσης. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες αρκεί να ληφθεί η απόφαση ανέφερε.

Ευκαιρίες σε Ρουμανία – Β. Αφρική

Για την εξαγορά της Enel Romania ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι ότι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι βρισκόμαστε σε μια ενιαία διασυνδεδεμένη αγορά και άρα η ΔΕΗ έπρεπε να μεγαλώσει την φυσική της παρουσία και σε άλλες αγορές. Όταν η εταιρεία εξυγιάνθηκε και αυτό κατέστη εφικτό βρέθηκε η ευκαιρία της Ρουμανίας η οποία αποκτήθηκε σε πολύ καλή αποτίμηση. Η Ρουμανία ως χώρα είναι πολύ ελκυστική πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ εστιάζει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και σε χώρες όπου υπάρχουν διασυνδέσεις γιατί εκεί μπορούν να υπάρξουν συνέργειες δραστηριοτήτων

Τέλος ο κ. Στάσσης αναφέρθηκε στη Β. Αφρική τονίζοντας ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην περιοχή για την ανάπτυξη ΑΠΕ οι οποίες γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες με τις διασυνδέσεις που θα γίνουν ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην ψηφιακή στρατηγική της ΔΕΗ, η οποία έφτασε να γίνει περιφερειακός πρωταθλητής στην περιοχή μας.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text