Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παπακωνσταντίνου: Τα deals – σταθμός για τον «αναμορφωτή» της Ideal – Από τα Three Cents έως το Άττικα

Παπακωνσταντίνου: Τα deals – σταθμός για τον «αναμορφωτή» της Ideal – Από τα Three Cents έως το Άττικα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπακωνσταντίνου: Τα deals – σταθμός για τον «αναμορφωτή» της Ideal – Από τα Three Cents έως το Άττικα

Στον δρόμο για νέα deals φαίνεται ότι βαδίζει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, εκτελεστικός πρόεδρος και… αναμορφωτής της Ideal Holdings, η οποία σήμερα αξίζει περίπου 300 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο πολύπειρος manager, ο οποίος αρέσκεται στις αγοροπωλησίες, διαθέτει μια σημαντική δύναμη πυρός, την οποία ετοιμάζεται να αξιοποιήσει για να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο ισχυρός άνδρας της Ideal αναμένεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία πώλησης της Αστήρ Βυτογιάννης έναντι εταιρικής αξίας 136 εκατ. ευρώ.

Αυτή η «πλούσια» ρευστότητα, σε συνδυασμό με ένα μέρος από το ομολογιακό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε μια ισχυρή ταμειακή βάση, η οποία θα αξιοποιηθεί για νέες εξαγορές.

Η «πλούσια» ιστορία σε deals

Άλλωστε, o γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 από τη βρετανική Barclays -προτού μεταπηδήσει το 1995 στην ολλανδική ABN Amro Bank– είναι… λάτρης των deals. Κι αυτό, ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια.

Το 1996, ενδεικτικά, ίδρυσε τη χρηματιστηριακή εταιρεία Π&Κ, την οποία πούλησε το 2007 στην Εθνική Τράπεζα. Το 2011 ακολούθησε η ίδρυση της Virtus Partners, η οποία ειδικευόταν στις συγχωνεύσεις, εξαγορές και αναδιαρθρώσεις εταιρειών. Και το 2017 ίδρυσε τη Virtus International Partners, μέσω της οποίας το 2021 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ideal Holdings.

Αμέσως έπιασε δουλειά. Έτσι, το 2022 προέβη στην πώληση των αναψυκτικών Three Cents στην Coca-Cola HBC, ενώ την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% της BYTE, του 100% της Netbull και το 75% της Coleus Packaging.

Το 2023, ταυτόχρονα, προχώρησε στην κίνηση – έκπληξη για το 100% της Άττικα Πολυκαταστήματα έναντι 100 εκατ. ευρώ, διεισδύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στον κλάδο του λιανεμπορίου, ενώ φέτος ήταν η ώρα για την πώληση της Αστήρ Βυτογιάννης, η οποία ειδικεύεται στα καπάκια.

Τώρα, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει «περάσει» κι από τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο (Εθνική, Γενική και Τρ. Πειραιώς), δηλώνει έτοιμος για το επόμενο πακέτο εξαγορών, το οποίο θα εστιάζει στους τομείς της κυβερνοασφάλειας, του cloud και του λογισμικού -χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη, όπως ακριβώς έκανε πέρυσι με τα «Άττικα».

Γεράσιμος Χιόνης

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text