Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Γουόρεν Μπάφετ: Το μάθημα που του άλλαξε τη ζωή

Γουόρεν Μπάφετ: Το μάθημα που του άλλαξε τη ζωή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γουόρεν Μπάφετ: Το μάθημα που του άλλαξε τη ζωή

Κάθε χρόνο, πριν από τη συνεδρίαση των μετόχων της Berkshire Hathaway, εκατοντάδες άνθρωποι σχηματίζουν ουρά έξω από το CHI Health Center Arena στην Ομάχα της Νεμπράσκα για να ακούσουν τον Γουόρεν Μπάφετ να μιλά. Κάποιοι έρχονται για να πάρουν συμβουλές για επενδύσεις και άλλοι επιθυμούν να ακούσουν τις συμβουλές του για τη ζωή, σημειώνει το CNBC.

Αλλά παρά τη φήμη του, ο Μπάφετ δεν ήταν πάντα φυσικός ρήτορας. Η σκέψη της δημόσιας ομιλίας τον έκανε «σωματικά άρρωστο» και επέλεγε συγκεκριμένα μαθήματα στο κολέγιο για να αποφύγει να μιλήσει μπροστά σε μια τάξη, είπε ο ίδιος στη συγγραφέα Τζίλιαν Ζόι Σίγκαλ σε συνέντευξή του για το βιβλίο της «Getting There: A Book of Mentors», το οποίο κυκλοφόρησε το 2015.

Μετά την αποφοίτησή του από το Columbia Business School το 1951, ο Μπάφετ ήταν αποφασισμένος να ξεπεράσει τον φόβο του. Εγγράφηκε σε ένα μάθημα για δημόσιες ομιλίες αξίας 100 δολαρίων στο Dale Carnegie Training, ένα ινστιτούτο που πήρε το όνομά του από τον επιδραστικό ομιλητή και συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους» και άλλων μπεστ σέλερ, Ντέιλ Κάρνεγκι.

«Το μάθημα είχε σίγουρα τον μεγαλύτερο αντίκτυπο όσον αφορά τη μετέπειτα επιτυχία μου», δήλωσε ο Μπάφετ στην Σίγκαλ. «Μια σχετικά μέτρια βελτίωση στις επικοινωνιακές δεξιότητες μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη μελλοντική σας εισοδηματική δύναμη, καθώς και σε πολλές άλλες πτυχές της ζωής σας».

Οι επαγγελματίες μπορούν ακόμη να επωφεληθούν από τα μαθήματα που χρησιμοποίησε ο Μπάφετ, δήλωσε παλιότερα στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Dale Carnegie, Τζο Χαρτ.

Το να είσαι ένας «ενεργός μαθητής» όπως ο Μπάφετ είναι σημαντικό για τις δημόσιες ομιλίες για διάφορους λόγους, δήλωσε ο Χαρτ: Μπορεί να βοηθήσει να διευρύνετε και να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας σε διάφορα θέματα. «Είναι κάτι που τον έκανε πολύ επιτυχημένο», πρόσθεσε.

Το να χαμογελάς, να έχεις «θετική ενέργεια» και να αποπνέεις αυτοπεποίθηση κάνουν τεράστια διαφορά, δήλωσε ο Hart. Ο Μπάφετ άρχισε να παθιάζεται με τις επενδύσεις, τα χρήματα και την επίτευξη της επιτυχίας σε νεαρή ηλικία. Αυτός ο διαρκής ενθουσιασμός διαφαίνεται στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text