Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intercontinental International: ΟΚ από τη Γ.Σ. σε διανομή μερίσματος και ποσού από προηγούμενες χρήσεις

Intercontinental International: ΟΚ από τη Γ.Σ. σε διανομή μερίσματος και ποσού από προηγούμενες χρήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intercontinental International: ΟΚ από τη Γ.Σ. σε διανομή μερίσματος και ποσού από προηγούμενες χρήσεις

Τη διανομή μερίσματος ποσού 0,43 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία) από τα κέρδη της χρήσης του 2023 καθώς και ποσού 1,78 Ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία), από κέρδη παρελθουσών εταιρικών χρήσεων μέχρι την 31.12.2022, αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. της 14ης Ιουνίου 2024

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη, από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι των μερισμάτων είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία", την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 ("record date").

Τα μερίσματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας "OPTIMA BANK A.E." ως εξής:

Α. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

Β. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της "OPTIMA BANK A.E." για πέντε (5) έτη από την ημερομηνία καταβολής. Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, τα διανεμόμενα μερίσματα των ΑΕΕΑΠ απαλλάσσονται της παρακράτησης φόρου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Ταμείου Χρημάτων της "OPTIMA BANK A.E." στο τηλέφωνο 210-8173540 (ή στο 210-8173000).

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text