Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ γύρισε και σήμερα (Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024) οριακά αρνητικά παραμένοντας σε καθοδική βραχυχρόνια και μεσοχρόνια τάση

Ο ΓΔ γύρισε και σήμερα (Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024) οριακά αρνητικά παραμένοντας σε καθοδική βραχυχρόνια και μεσοχρόνια τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ηπια πτωτικά έκλεισε σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,31% (στις 1421 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (150 εκατ συμπεριλαμβανομένων των πακέτων της ΤΕΝΕΡΓΑ και τη ΓΕΚΤ) ενώ η Ευρώπη ανθίσταται στηγ καθοδική τάση σημειώνοντας μικρή άνοδο λόγο σε περιοχή πάνω από το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών.

 

Θεωρούμε την τάση του ΓΔ πλευρική προς πτωτική.

 

Θα γίνει πλήρως καθοδική αν ο εν λόγω δείκτης κλείσει κάτω από τον πυθμένα Β των 1350 μονάδων ενώ, αντίθετα, θα γίνει πλευρική αν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ 1450 και 1460 και ανοδική αν κλείσει πάνω από τις 1460 (κορυφή C).

 

Προς το παρόν η εικόνα του ΓΔ είναι μάλλον αρνητική, οπότε εμείς διατηρούμε την σύνθεση του χαρτοφυλακίου στο 50% μετοχές / 50% μετρητά.

 

 

Στρατηγική για αύριο , Παρασκευή, 21/6/24

 

Το ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει πράξεις.

 

Μετοχές

 

Καθοδικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κλείνουν αρνητικά αλλά 3 μετοχές, οι ΚΟΥΑΛ, ΙΚΤΙΝ, ΟΠΤΙΜΑ,  έκλεισαν με μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την σημαντική ΜΟΗ, που έκλεισε με μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : ήταν το δίδυμο ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓΑ που πρώτη έδωσε σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του στροφέα των 16,85 ευρώ και η δεύτερη που πέτυχε νέο υψηλό έτους.

 

Νέα υψηλά έτους πέτυχε, εκτός των ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ, η ΟΠΤΙΜΑ ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημείωσαν τα ΕΛΠΑ.

 

Καμία μετοχή δεν τείνει να διασπάσει ανοδικά τον αγοραστικό της στροφέα ενώ οι, ΑΡΑΙΓ, ΣΑΡ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΑΛΦΑ, τείνουν να διασπάσουν καθοδικά τον πωλητικό τους στροφέα των αντίστοιχα, 11,1, 10,95, 3.15 και 1,57 ευρω.

 

Θα επανέλθουμε αύριο σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text