Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intrakat: Ενισχύει την παρουσία της στο real estate

Intrakat: Ενισχύει την παρουσία της στο real estate

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intrakat: Ενισχύει την παρουσία της στο real estate

Την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στο εγχώριο real estate επιδιώκει αυτήν την περίοδο η Intrakat. Έχοντας ήδη σημαντικές κινήσεις στο ενεργητικό της, η εισηγμένη προωθεί νέα έργα, κυρίως στον οικιστικό τομέα στην Αττική και τη Μύκονο, ενώ αναζητά και επενδυτικές ευκαιρίες στην κατηγορία των επαγγελματικών ακινήτων, με έμφαση στην αγορά γραφείων.

Η πιο πρόσφατη επένδυση της εταιρείας αφορά στην αξιοποίηση οικοπεδικής έκτασης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου. Πρόκειται για ένα ακίνητο, που θα αναπτυχθεί με τη μέθοδο της αντιπαροχής. Η Intrakat θα αναπτύξει ένα συγκρότημα κατοικιών, οκτώ ορόφων και συνολικής επιφάνειας 1.600 τ.μ., που θα περιλαμβάνει δύο ισόγεια καταστήματα, επτά διαμερίσματα και υπόγειο πάρκινγκ.

Παράλληλα, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα και την κατασκευή ενός οικιστικού συγκροτήματος προσωπικού στην Άνω Μερά Μυκόνου. Εκεί, η εταιρεία απέκτησε τέσσερα οικόπεδα, μέσω της θυγατρικής της Intra Estate και αναπτύσσει μια κρίσιμη υποδομή για τη στέγαση εργαζόμενων στην Μύκονο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη στέγασης κατά τους θερινούς μήνες και ασφαλώς να βελτιωθούν και οι συνθήκες διαμονής των ανθρώπων αυτών. Το συγκρότημα θα είναι επιφάνειας 3.500 τ.μ. και δυναμικότητας 95 δωματίων και 248 κλινών, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2025. Για τον σκοπό αυτό έχει εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τις κατοικίες, η Intrakat κινείται και στον χώρο της φιλοξενίας. Η τελευταία της κίνησης αφορά στην εξαγορά του ξενοδοχείου Apanema Resort στην Χώρα της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα συγκρότημα επιφάνειας 1.544 τ.μ., το οποίο θα ανακατασκευαστεί πλήρως, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Η έμφαση θα δοθεί στην πολυτελή διαμονή, την γαστρονομία και την ευεξία. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ανακατασκευάσει το Xenodocheio Milos, πλησίον του Συντάγματος. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, που αφορά στην ανακατασκευή ενός ιστορικού ακινήτου (κατασκευάστηκε το 1880), ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Η Intrakat έχει αναλάβει τη μακροχρόνια εκμετάλλευση, επικρατώντας σε σχετικό διαγωνισμό. Η διαχείριση του ακινήτου γίνεται από την εξειδικευμένη εταιρεία Epoque Collection.

Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ενδυνάμωση του κλάδου του real estate, αναμένεται να διαδραματίσει και η ενεργός εμπλοκή και συμμετοχή της Intrakat στα κτιριακά έργα του Ελληνικού. Η εταιρεία εκτελεί, σε κοινοπραξία με την γαλλική Bouygues, το έργο του εμβληματικού πύργου κατοικιών Riviera Tower στο παράκτιο μέτωπο του ακινήτου. Παράλληλα, έχει αναλάβει, σε κοινοπραξία με την ΜΕΤΚΑ του ομίλου Metlen και το έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν στο ακίνητο, ενώ διεκδικεί κι άλλα έργα. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι η Lamda Development έχει προκρίνει την πώληση σειράς οικοπεδικών εκτάσεων στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου, είναι πιθανό η Intrakat να θελήσει να προβεί και σε μια τέτοια επένδυση, όπου θα έχει και τον ρόλο της ανάπτυξης ακινήτων. Με δεδομένη τη στρατηγικό και τον γενικότερο προσανατολισμό της εταιρείας, είναι σαφές ότι η έμφαση θα δοθεί στην δημιουργία πολυτελών οικιστικών μονάδων, όσο το δυνατόν εγγύτερα προς το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text