Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κύκλο εργασιών ύψους 2,5 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2026 η διοίκηση της Intrakat

Κύκλο εργασιών ύψους 2,5 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2026 η διοίκηση της Intrakat

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κύκλο εργασιών ύψους 2,5 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2026 η διοίκηση της Intrakat

Την αύξηση της συνεισφοράς των τομέων ΣΔΙΤ/παραχωρήσεων, αλλά και των έργων ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), ώστε να ανέλθουν στο 60% του συνόλου των ετήσιων λειτουργικών κερδών EBITDA, θα επιδιώξει κατά την διάρκεια της επόμενης πενταετίας η διοίκηση του ομίλου Intrakat. Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι κατά την χρήση του 2026, ο κύκλος εργασιών θα έχει αυξηθεί σε 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγο, ο κ. Αλ. Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, "η κατασκευή έχει περιόδους με υψηλό ανεκτέλεστο και περιόδους με χαμηλό ανεκτέλεστο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται κανείς να υποβάλλει προσφορές με συρρικνωμένο περιθώριο κέρδους, προκειμένου να διατηρήσει την θέση του στην αγορά. Όταν συμβεί αυτό ξανά, εμείς θέλουμε να έχουμε εξασφαλίσει ταμειακές ροές από άλλες δραστηριότητες στις οποίες επενδύσουμε, όπως οι ΑΠΕ, σε συνεργασία με την ΔΕΗ, ενώ κινούμαστε επιθετικά και σε επερχόμενους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου, το 2023 ήταν η ιστορικότερη χρήση στην πορεία της Intrakat, καθώς κατόρθωσε να μεγαλώσει σημαντικά τα μεγέθη της, χάρις στην εξαγορά της Άκτωρ. "Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι πλέον 800 εκατ. ευρώ, από 234 εκατ. ευρώ, ενώ από 59 έργα υπό εκτέλεστη, έχουμε φτάσει τα 370 έργα”. Ιδιαίτερα μνεία έκανε ο κ. Εξάρχου και στην στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΗ, η οποία θα προσφέρει σημαντική ώθηση στην ταχύτερη ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ενεργειακών έργων ύψους 1,7 GW. Από τα έργα αυτά, η εταιρεία προσδοκά να εξασφαλίσει πρόσθετο ανεκτέλεστο ύψους 1 δισ. ευρώ, αποτελώντας έναν ακόμα πυλώνα ανάπτυξης του ομίλου.

Σημαντικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη θα έχει και η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της Ρουμανίας, η οποία μαζί με την Ελλάδα, θα αποτελέσουν τους δύο άξονες ανάπτυξης στον τομέα των κατασκευών.

Νίκος Ρουσάνογλου

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text