Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Jumbo: Αναθεωρεί προς τα κάτω το guidance για τον τζίρο του 2024

Jumbo: Αναθεωρεί προς τα κάτω το guidance για τον τζίρο του 2024

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Jumbo: Αναθεωρεί προς τα κάτω το guidance για τον τζίρο του 2024

Αναθεωρεί προς τα κάτω το guidance αναφορικά με την αύξηση τζίρου και των κερδών του 2024, η διοίκηση του Ομίλου Jumbo, θέτοντας στο χαμηλό άκρο (8%) την αρχική εκτίμηση για αύξηση τζίρου και κερδών μεταξύ 8% και 10%.

Η πιο πάνω εξέλιξη προκύπτει καθώς ελήφθη υπόψη η πορεία των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους (+8%), οι καθυστερήσεις στις παραλαβές των προϊόντων και η μετάθεση του ανοίγματος της Timisoara 2 στη Ρουμανία για αρχές του 2025.

Στην περίπτωση που οι παρούσες συνθήκες χειροτερεύσουν, εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα μπορούσε να περιοριστεί στο +4% με την κερδοφορία να κυμαίνεται στα επίπεδα του 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος JUMBO δεν θα μετακυλήσει το βάρος των δυσλειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές, διατηρώντας σταθερές τις τιμές.

Oι πωλήσεις της Jumbo στο πρώτο εξάμηνο 2024

Όσον αφορά την πορεία των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του Ομίλου, να εμφανίστηκαν αυξημένες κατά +8% περίπου.

• Για τον όμιλο JUMBO, o Ιούνιος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +9% συνολικά, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα:

Ελλάδα

Τον Ιούνιο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +6% περίπου.

Συνολικά για  περίπου σε σχέση με το 2023.

Σημειώνεται ότι αρχές Ιουνίου ξεκίνησε τη λειτουργία του, το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Λάρισα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιούνιο του 2024, ήταν αυξημένες κατά 6% περίπου.

Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά 4% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +19% περίπου τον Ιούνιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +11% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +17% περίπου τον Ιούνιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το πρώτο εξάμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +14% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων

Κατά την 30.06.2024, ο Όμιλος JUMBO αριθμούσε 86 καταστήματα. Τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία και 18 στη Ρουμανία, ενώ διέθετε στην Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου και μέχρι το τέλος του 2024, αναμένεται να λειτουργήσουν:

• ένα νέο ιδιόκτητο υπερ-καταστήμα στην Λευκωσία και

• ένα νέο ιδιόκτητο υπερ-καταστήμα στο Βουκουρέστι (Ρουμανία).

Το άνοιγμα του νέου ιδιόκτητου υπερ-καταστήματος στην πόλη Timisoara (Ρουμανία) που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024 μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Μέσω συνεργασιών, ο Όμιλος έχει παρουσία με 36 καταστήματα που φέρουν το σήμα JUMBO, σε 7 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Ισραήλ).

Σημειώνεται ότι δεύτερο κατάστημα στο Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Ιουλίου 2024 ξεκινά η καταβολή του μερίσματος από τα κέρδη του 2023, που αντιστοιχεί σε ποσό 1 Ευρώ ανά μετοχή (μικτό).

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text