Axia για ΔΕΗ: ”Buy” και τιμή στόχο στα 22,60 ευρώ
Μετά τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε η ΔΕΗ για το α’ εξάμηνο, η Axia διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή της, ενώ διατηρεί και την τιμή στόχο στα 22,60 ευρώ, υπερδιπλάσια δηλαδή από το τελευταίο κλείσιμο για τη μετοχή χθες 6 Αυγούστου, που ήταν στα 11,02 ευρώ. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα την πεποίθηση της διοίκησης για καθαρά κέρδη 700-800 εκατ. ευρώ το 2026, καθώς οι συνεχιζόμενες επενδύσεις αρχίζουν να αποδίδουν.
Συνολικά, η ΔΕΗ παρουσίασε ικανοποιητικές επιδόσεις σύμφωνα με την Axia, παρά τις αρχικές ανησυχίες λόγω της αστάθειας των αγορών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ανθεκτικότητα του ολοκληρωμένου μοντέλου με την υποστήριξη που παρέχεται στην κερδοφορία από
i) την επέκταση της παραγωγής από ΑΠΕ και
ii) τη σταδιακή μείωση της λιγνιτικής παραγωγής.
Επιπλέον, η Axia τονίζει πως η πιο προβλέψιμη δραστηριότητα διανομής συνεχίζει να αποδίδει πολύ καλά, δημιουργώντας EBITDA ύψους 410 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο, με τη διοίκηση να σχολιάζει ότι η δραστηριότητα αυτή θα αποφέρει περίπου το 40% του στόχου EBITDA ύψους 1,8 δισ. ευρώ φέτος. Επισημαίνεται ακόμα, το γεγονός ότι η ΔΕΗ διαθέτει περίπου 3,3GW ΑΠΕ υπό κατασκευή ή προς κατασκευή που θα προστεθούν στο δυναμικό 1,5GW που βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία. Είναι σημαντικό ότι με την εξαγορά του ρουμανικού χαρτοφυλακίου της Macquarie, ο στόχος των 5,5GW ΑΠΕ (εκτός υδροηλεκτρικών) μέχρι το 2026 είναι πλέον εφικτός.
Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο της Macquarie, πρόκειται για μια συμφωνία σε ελκυστική τιμή (η διοίκηση δήλωσε ότι αποδίδει περίπου 10% μη μοχλευμένο IRR έργου), ενώ το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει μεγάλη διάρκεια στην προσφορά προσθέτει περαιτέρω στις αποδόσεις των αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων.
Σε ό,τι αφορά το δυναμικό ΑΠΕ, από τον Αύγουστο, η ΔΕΗ ανέφερε ότι έχει εγκατεστημένο 1,5GW ΑΠΕ (εξαιρουμένων των μεγάλων υδροηλεκτρικών) στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο. Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με την Axia, είναι ότι ο όμιλος ανακοίνωσε ότι μέχρι τώρα, περίπου 3,3GW είναι υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή έναντι 2,8GW τον Μάιο. Αυτό είναι περίπου το 90% του στόχου των 5,5GW αιολικών και φωτοβολταϊκών που πρέπει να εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2026 και δεν περιλαμβάνει τη συμφωνία με τα ρουμανικά περιουσιακά στοιχεία της Macquarie.
Η Morgan Stanley για την ΔΕΗ
Θετικά εισέπραξε τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και η Morgan Stanley, που στο νέο της report, διατηρεί τη σύσταση overweight και τιμή στόχο στα 15 ευρώ.
Θεωρεί ακόμα, ότι η συμφωνία με την Macquarie έχει λογική τιμή και είναι ευθυγραμμισμένη με το στρατηγικό διάνυσμα της ΔΕΗ, καθώς στοχεύει στη μείωση της μακροχρόνιας θέσης πελατών της ΔΕΗ Ρουμανίας και στην αύξηση του μεριδίου της αιολικής παραγωγής στο χαρτοφυλάκιο. Σε συνδυασμό με το μήνυμα αυτοπεποίθησης που έδωσε η διοίκηση σχετικά με την επίτευξη των στόχων του 2024-26, πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα τύχουν καλής υποδοχής από την αγορά.
Σημειώνει ακόμα, ότι η μόχλευση παρέμεινε υπό έλεγχο με ND/EBITDA 2,4x τον Ιούνιο.
Tέλος, υπογραμμίζεται ότι με τα EBITDA του πρώτου εξαμήνου να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο ~54% έναντι της τρέχουσας συναίνεσης του Bloomberg για το 2024 και λαμβάνοντας υπόψη τις εποικοδομητικές προοπτικές που παρέχονται για το β’ εξάμηνο, η Morgan Stanley περιμένει να δει ανοδικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις της αγοράς μετά τα αποτελέσματα.
Πηγή: powergame.gr
- Fourlis: Αυξάνει στα 5,70 ευρώ την τιμή στόχο η Eurobank Equities
- Premia: Επενδύσεις 344,7 εκατ. και αύξηση εσόδων 7% στο 6μηνο
- Έρχονται μεγάλες αποφάσεις - Πόσο αξίζει η Jumbo: 800 εκατ ή 3,7 δισεκ ευρώ;
- Space Hellas: Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου €5.000.000
- Attica Bank – Παγκρήτια: Επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη 17,4 εκατ. ευρώ
- Το «Ελ. Βενιζέλος» επεκτείνεται – Εκκίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2025, τι θα αλλάξει
- Lavipharm: Στα €7,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη, αύξηση 5% στις πωλήσεις
- Πίνακας αποτελεσμάτων 6Μ, έτους 2024
- Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - 1η τροποποίηση - Βελτίωση στον τρόπο “εισόδου” στην αγορά, μετά από ξαφνική και έντονη πτώση
- Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - 2η τροποποίηση - Κανόνες πώλησης και εξόδου από την αγορά (25/9/2021)
- Ανοδικοί - πτωτικοί μήνες στο Χρηματιστήριο, από το 1955 έως σήμερα
- "Τεχνική Ανάλυση – Συστήματα Συναλλαγών", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση
- Γιώργος Μυλωνάς (Alumil): Είμαι σε ομηρία από τους servicers- Πνίγουν τις υγιείς επιχειρήσεις
- Η Lamda Development εγκαταλείπει το “όραμα” και γίνεται μεσιτικό γραφείο
- Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - 2η τροποποίηση - Κανόνες πώλησης και εξόδου από την αγορά (25/9/2021)
- Πίνακας αποτελεσμάτων 6Μ, έτους 2024
- "Τεχνική Ανάλυση – Συστήματα Συναλλαγών", του Δημήτρη Δημόπουλου, σε ηλεκτρονική έκδοση - Προεπισκόπηση
Σχόλια (0)
Σχολιάστε το άρθρο