Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Κάτω από τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Επικίνδυνα σημεία για την ψυχολογία των επενδυτών

Κάτω από τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Επικίνδυνα σημεία για την ψυχολογία των επενδυτών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η πτώση των τραπεζικών μετοχών, σε συνδυασμό με την σταδιακή απώλεια της λάμψης των “θετικών προσδοκιών” που είχε καλλιεργήσει η Κυβέρνηση κατά τους προηγούμενους μήνες, οδηγούν σε πτώση και ολόκληρη τη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται (στις 2:15 μμ) στις 994,77 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 1,36%.

Αν ο Γενικός Δείκτης κλείσει στο επίπεδο αυτό, θα πρόκειται για νέο “χαμηλό 20 ημερών”, κάτι που θεωρείται ως μία αρνητική κατάσταση από αρκετούς που παρακολουθούν τη μέθοδο της τεχνικής ανάλυσης.

Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον ΚΜΟ 30 ημερών, ενώ και ο δείκτης MACD, συνεχίζει να έχει μία αρνητική εικόνα.



Αντίθετα από την αγορά της Αθήνας, οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν ελαφρά άνοδο. Κατά πολλούς, η ελληνική αγορά επηρεάζεται και από τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Αυτή η εκτίμηση όμως είναι κάτι στην οποία δε μπορούμε να δώσουμε μεγάλη βάση.

Δύο είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στη σημερινή αρνητική εικόνα της αγοράς: α) η πτώση της μετοχής της ΕΤΕ (-4,09% στο 4,46) και η κατάρρευση της τιμής του δικαιώματός της (-39,62% στα 0,31 ευρώ) και β) η αυριανή προσωρινή παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω της έναρξης της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Η μετοχή της ΠΕΙΡ, βρίσκεται ελάχιστα πάνω από την τιμή της αύξησης μ.κ. κάτι που ουσιαστικά μηδενίζει την τιμή του δικαιώματός της.

Θα μπορούσαν να βρεθούν οι τιμές της ΕΤΕ και της ΠΕΙΡ, κάτω από τις τιμές της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (4,29 και 0,17 ευρώ αντίστοιχα);

Ενδεχόμενα θα μπορούσαν. Όμως, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ αρνητικό για την εξέλιξη των αυξήσεών τους, θα μπορούσαμε να θεωρούσαμε ότι δε θα συμβεί, ή ότι δε θα υπάρξει κλείσιμο συνεδρίασης με χαμηλότερες τιμές από τις παραπάνω.

Η πορεία της αγοράς, εξακολουθεί να μην προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες, με δεδομένο ότι, μία τέτοια κατάσταση κατά τις ημέρες της αύξησης, ήταν λίγο έως πολύ, αναμενόμενη, παρά τη βελτίωση του κλίματος που επιχειρήθηκε από την Κυβέρνηση και τις διοικήσεις των τραπεζών κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text