Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Δημήτρης Δημόπουλος: Τεχνική Ανάλυση - Το σύστημα του "στροφέα"

Δημήτρης Δημόπουλος: Τεχνική Ανάλυση - Το σύστημα του "στροφέα"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Από τις εκδόσεις EuroCapital, κυκλοφορεί στις 10 Δεκεμβρίου, το νέο βιβλίο του Δημήτρη Δημόπουλου, με τίτλο «Τεχνική Ανάλυση – Το σύστημα του ΣΤΡΟΦΕΑ».

Η παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton, στην αίθουσα «Θάλεια Ι». Η εκδήλωση θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης “Money Show 2013”.

 

Πρόλογος του εκδότη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι ο πιο «πειθαρχημένος» επενδυτής που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ίσως, αυτό είναι και το βασικό μυστικό της επιτυχίας του, τόσο ως επενδυτής, όσο και ως συγγραφέας.

Στα πολλά χρόνια της γνωριμίας και της συνεργασίας μας, μου απέδειξε ότι η επιτυχία στις χρηματιστηριακές επενδύσεις είναι αρκετά απλή. Αρκεί κάποιος να ακολουθεί μερικούς συγκεκριμένους κανόνες: μελέτη της αγοράς και των διαγραμμάτων, ύπαρξη ενός σχεδίου δράσης και πειθαρχία στους κανόνες του σχεδίου.

Στο παρόν βιβλίο, ο Δημήτρης Δημόπουλος αναλύει ένα «σύστημα συναλλαγών», ή πιο απλά, ένα «σχέδιο δράσης». Το «σύστημα του Στροφέα». Το οποίο, τουλάχιστον στη βασική του μορφή, είναι απλό και εύκολα κατανοητό από τον καθέναν.

 

Το «σύστημα του Στροφέα» δεν είναι άγνωστο στη διεθνή βιβλιογραφία («Pivot point trading system»). Είναι όμως εντελώς καινούργιο στην Ελλάδα και ο Δημήτρης Δημόπουλος είναι ο πρώτος που, μετά από μακροχρόνια έρευνα, ασχολήθηκε συστηματικά μ’ αυτό, καθιερώνοντας μάλιστα και την ελληνική του ονομασία, κατ’ αντιστοιχία με την αγγλική.

«Στροφέας» είναι το σημείο εκείνο της τιμής ενός χρηματιστηριακού Δείκτη, ή της τιμής μίας μετοχής, όπου γίνεται αντιστροφή της τάσης. Από πτωτική σε ανοδική, ή και αντίστροφα, από ανοδική σε πτωτική.

Το «σύστημα του Στροφέα» βασίζεται στην τάση, προσπαθεί να την εκμεταλλευθεί και είναι κατάλληλο για μεσοχρόνιους επενδυτές, ενώ μπορεί βέβαια να προσαρμοστεί και για τις συναλλαγές βραχυχρόνιων traders.

Στην πράξη, ακόμη και αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όλοι μας κάνουμε τις συναλλαγές μας έχοντας στο νου μας κάποιο «νοητό» στροφέα. Όταν η αγορά βρίσκεται σε ανοδική τάση και ο Γενικός Δείκτης σημειώνει νέο υψηλό περιόδου (ή η τιμή μίας μετοχής αντίστοιχα), τότε γινόμαστε πιο αισιόδοξοι και πιο θετικοί για την περαιτέρω προοπτική της και αυξάνουμε τις θέσεις μας. Αντίθετα, όταν η αγορά βρίσκεται σε πτωτική τάση και ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ένα νέο χαμηλό, τότε γινόμαστε αρνητικοί, καταλαμβανόμαστε από απαισιοδοξία και μειώνουμε τις θέσεις μας.

 

Το «σύστημα του Στροφέα» του Δημήτρη Δημόπουλου έρχεται να παρουσιάσει την ψυχολογική ερμηνεία του «στροφέα». Παράλληλα, αναλύει όλες τις παραμέτρους του. Δείχνει το πώς γίνεται ο εντοπισμός του. Εξηγεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Τεκμηριώνει στατιστικά την επιτυχία του. Κυρίως όμως, θέτει τους κανόνες για κάποιον που θέλει να το ακολουθήσει. Κανόνες απλούς και εφαρμόσιμους.

Το «σύστημα του Στροφέα», μειώνει το άγχος του επενδυτή και τον βοηθά να πάρει εύκολα την απόφαση για το εάν θα πρέπει να κάνει τη κίνηση αγοράς και –κυρίως- για το εάν θα πρέπει να πουλήσει ή όχι, τη στιγμή που η αγορά υποχωρεί.

Βεβαίως, όπως όλα τα συστήματα συναλλαγών, το «σύστημα του Στροφέα» δεν εγγυάται την επιτυχία του επενδυτή σε κάθε του πράξη. Εγγυάται όμως κάτι σημαντικό και συγκεκριμένο και το οποίο -σε μακροχρόνια περίοδο- οδηγεί σε εξαιρετική επιτυχία: ένας επενδυτής που το ακολουθεί, ποτέ δε θα μείνει «έξω» από μία ανοδική αγορά. Και –αυτό είναι το πιο σημαντικό- ποτέ δε θα παραμείνει εγκλωβισμένος σε μία αγορά που κατακρημνίζεται.

 

Το παρόν βιβλίο, είναι το πέμπτο βιβλίο Τεχνικής Ανάλυσης του Δημήτρη Δημόπουλου που έχουμε τη χαρά και την τιμή να εκδώσουμε στην εταιρία EuroCapital. Συμπληρώνει τη σειρά βιβλίων Τεχνικής Ανάλυσης που τόσο πετυχημένα ξεκινήσαμε πριν από 16 χρόνια. Και, με απλό τρόπο, δίνει στον έλληνα επενδυτή περισσότερες γνώσεις, σε ειδικά θέματα επενδύσεων και Τεχνικής Ανάλυσης, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική βιβλιογραφία.

Με χαρά, παραδίδουμε το «Σύστημα του Στροφέα» στο ελληνικό επενδυτικό κοινό για να το μελετήσει, να μάθει και να κερδίσει απ’ αυτό!

 

Γιάννης Σιάτρας
Εκδότης

 

(Προδημοσιεύσεις τμημάτων του βιβλίου θα γίνουν μεταξύ 3 και 10 Δεκεμβρίου)




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text