Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Κύριε Μίχαλε, γιατί πρέπει -σώνει και καλά- να συνεχίσω να σ' έχω νταβατζή;

Κύριε Μίχαλε, γιατί πρέπει -σώνει και καλά- να συνεχίσω να σ' έχω νταβατζή;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κύριε Μίχαλε, γιατί πρέπει -σώνει και καλά- να συνεχίσω να σ' έχω νταβατζή;

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αντιδρά στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια και, σε συνεργασία με προέδρους άλλων επιμελητηρίων, μαζεύει υπογραφές από βουλευτές (διαφόρων κομμάτων) με στόχο την κατάργησή του και τη διατήρηση της αναχρονιστικότατης διάταξης για υποχρεωτική εγγραφή όλων των επαγγελματιών και των εταιριών στα Επιμελητήρια.

Γιατί κύριε Μίχαλε; Γιατί πρέπει, η εταιρία μου, να εξακολουθεί να έχει νταβατζή; Τί μου προσέφερες 24 χρόνια τώρα; Πες μου ένα, μόνο ένα πράγμα που εγώ παίρνω από το Επιμελητήριό σου, για τα 420 ευρώ που σου πληρώνω κάθε χρόνο. Νομίζεις ότι μου περισσεύουν;

Κύριε Μίχαλε, δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω αυτό το αισχρό παιχνίδι και να συνεχίσω να χρηματοδοτώ τον μεγαλοϊδεατισμό σου και την προετοιμασία σου για να κατέβεις βουλευτής. Δεν τα έχω αυτά τα 420 ευρώ. Πώς να στο πω για να το καταλάβεις. Τα πήραν άλλοι πριν από σένα. Μέσα από τα τέλη επιτηδεύματος, μέσα από τους αυξημένους φόρους, μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από τα χαράτσια.

Και αλήθεια κύριε Μίχαλε, τί έκανες εσύ για να με προστατεύσεις (είσαι το “αναγκαστικό” μου συνδικαλιστικό όργανο, έτσι δεν είναι;) απ' όλα αυτά; Πάλεψες για το τέλος επιτηδεύματος; Προσέφυγες στη Δικαιοσύνη; Πάλεψες για σταματήσει η ληστεία των μελών σου μέσα από το σύστημα ασφαλιστικών εισφορών; Ή μήπως το κατάπιες, για να τα έχεις καλά με τους κυβερνώντες;

 

Κύριε Μίχαλε. Αν θέλεις να έχεις μέλη, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να προσφέρεις κάτι σ' αυτά. Βγες και συ στην “ελεύθερη αγορά” που τόσο επικαλείσαι και που θα επικαλείσαι ακόμη περισσότερο αύριο, σαν πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής. (Σημείωση: Δεν έχω κάτι με την ελεύθερη αγορά. Την υποστηρίζω φανατικά.) Φτιάξε προϊόντα, τιμολόγησέ τα και προσπάθησε μετά να τα πουλήσεις στις εταιρίες που θέλεις να έχεις ως μέλη σου. Αν το προϊόν σου είναι καλό, θα σε ακολουθήσουμε. Εκεί θα δεις τη δύναμή σου και εκεί θα δεις τί μετράς.

Οι εταιρίες, μετά από τα όσα περάσαμε, δεν αντέχουμε να σε έχουμε ως νταβατζή. Στο κάτω κάτω, ο νταβατζής, στη λαϊκή πραγματικότητα, προσφέρει και μία προστασία. Εσύ, τί προσφέρεις; Να σου θυμίσω την αθλιότητά σου με το ζήτημα της δημοσίευσης των ισολογισμών; Όταν πρόπερσι ψηφίζονταν ο νόμος για την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες (ο ορισμός του αναχρονισμού και του ετσιθελισμού που κρατούσε από το 1920), κίνησες γη και ουρανό ώστε να μην περάσει αυτό το μέτρο. Για να μπορείς να τα έχεις καλά με τις εφημερίδες και τους εκδότες. Δε σεβάστηκες το μόχθο των (υποχρεωτικών) μελών σου. Δεν κατάλαβες πόσο πονούσε αυτή η υποχρεωτική αφαίμαξη κάποιων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο, για να χρηματοδοτούμε τους εκδότες. Και βγήκες και υποστήριξες ότι η δημοσίευση των ισολογισμών, όντως προσφέρει υπηρεσία στην κοινωνία!

Και κάτι ακόμη. Όταν κάποια μέρα φύγεις από το Επιμελητήριο, σε παρακαλώ μην πάρεις μαζί σου και τη λίστα με τα στοιχεία των μελών, όπως έχουν κάνει όλοι οι προκάτοχοί σου. Κουράστηκα να λαμβάνω, σε προεκλογικές περιόδους, επιστολές από τους πρώην Προέδρους του ΕΒΕΑ. Αφού δεν τα πας καλά με τα ουσιαστικά ζητήματα που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι, ας σεβαστείς τουλάχιστον τα στοιχειώδη.

 

(Δείτε σχετικό άρθρο για το ζήτημα)

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο www.i-siatras.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text