Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Παγκόσμια Συνομοσπονδία Χρηματιστηρίων: Δημοσίευση του Δελτίου "Focus"

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Χρηματιστηρίων: Δημοσίευση του Δελτίου "Focus"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παγκόσμια Συνομοσπονδία Χρηματιστηρίων: Δημοσίευση του Δελτίου "Focus"

Κυκλοφόρησε σήμερα από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Χρηματιστηρίων (The World Federation of Exchanges)*, το Δελτίο Focus για το μήνα Ιανουάριο 2010. Πρόκειται για την περισσότερο ενδιαφέρουσα έκδοση του WFE, αφού κάθε χρόνο η έκδοση αυτή περιλαμβάνει ένα πλήθος στατιστικών στοιχείων για τα Χρηματιστήριο που είναι μέλη του. Μερικά από τα στοιχεία αυτά είναι: Η μηνιαία εξέλιξη των δεικτών, η εξέλιξη της κεφαλαιοποίησης, ο αριθμός των εισηγμένων εταιριών σε κάθε χρηματιστηριακή αγορά, ο αριθμός και ο όγκος των άλλων προϊόντων που διαπραγματεύονται σ' αυτές (παράγωγα, ETFs, ομόλογα κλπ), τα κεφάλαια που απορροφήθηκαν από κάθε αγορά κλπ.
Παράλληλα, στην έκδοση αυτή υπάρχει και ένα ειδικό αφιέρωμα με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το σύνολο της δεκαετίας του 2000.

Μία ανάγνωση των σελίδων της έκδοσης, μας δίνει μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα όχι μόνον για την πορεία των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών, αλλά παράλληλα μας βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα στοιχεία για το μέγεθός τους, τον όγκο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σ' αυτές, τα προϊόντα ποιυ προσφέρουν και το ενδιαφέρον που προσεκλύουν από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση Focus Ιανουαρίου 2010, από το σύνδεσμο που υπάρχει στο κάτω μέρος του άρθρου.

(*) Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Χρηματιστηρίων έχει ως μέλη 52 Χρηματιστήρια μετοχών και παραγώγων απ' όλο το κόσμο. Παράλληλα, συμμετέχει και συντονίζει τη δράση των παρακάτω οργανισμών: The Asian and Oceanian Stock Exchanges Federation (AOSEF), The African Securities Exchanges Association (ASEA), The Federation of Euro-Asian Stock Exchanges (FEAS), The Federation of European Securities Exchanges (FESE), Ibero-American Federation of Exchanges (FIAB), South Asian Federation of Exchanges (SAFE), Union of Arab Stock Exchanges (UASE).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text