Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | Ο φασισμός θα κτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης

Ο φασισμός θα κτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο φασισμός θα κτυπήσει την πόρτα της Ευρώπης

Δυστυχώς, οι πολίτες -αλλά και πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών- δεν έχουν καταλάβει ότι το ζήτημα του χρέους και των μέτρων που μας επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές, δεν είναι ζήτημα κομματικό και ότι δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με γηπεδικό φανατισμό και να χαιρόμαστε επειδή έχασε η μία ή η άλλη κομματική πλευρά. Το ζήτημα του χρέους και των μέτρων είναι εθνικό. Μας αφορά όλους και επιδρά αρνητικά στη ζωή όλων μας. Δεν πρέπει να επιχαίρουμε επειδή η ελληνική Κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να αποσπάσει αυτά που ζητούσε και αυτά που έπρεπε να αποσπάσει.

Οι πολίτες -αλλά και μεγάλο μέρος των πολιτικών- δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι στο ίδιο καράβι ζούμε όλοι. Ότι η μείωση του βιωτικού επιπέδου αφορά όλους μας. Και αυτούς που μέχρι σήμερα έβγαζαν πολλά και ζούσαν καλά, αλλά και αυτούς που με το ζόρι τα κατάφερναν. Όλοι χάνουμε.

Δυστυχώς, σε λίγο καιρό θα δούμε το πραγματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι, ούτως ή άλλως θα χρεοκοπήσουμε. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κινδυνεύουμε να βγούμε από την Ευρωζώνη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι -επειδή τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες- θα κινδυνέψει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέρει να σταθεί όρθια, τότε και εμείς, αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πέσουμε στα νύχια του φασισμού.

Καθώς τα χρόνια έχουν περάσει και οι γενιές έχουν αλλάξει, οι κοινωνίες είτε δε γνωρίζουν, είτε έχουν ξεχάσει τί θα πει φασισμός και τί θα πει πόλεμος.

Ίσως κάποιοι να σκέφτονται ότι αυτό είναι σενάριο φαντασίας που προβάλλεται για εντυπωσιασμό. Όμως, για σκεφτείτε το λίγο. Για προσπαθείστε να δείτε λίγο πιο καθαρά το κοινωνικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το πώς αυτό εξελίσσεται. Δυστυχώς δεν είναι σενάριο φαντασίας, αλλά κάτι που έρχεται, εκτός αν -όλοι οι λαοί της Ευρώπης- το σταματήσουμε.

Προχθές στις Βρυξέλλες, δεν έχασε η Ελλάδα. Έχασε η Ευρώπη.

 

Γιάννης Σιάτρας

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text