Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | 23 Απριλίου 2010: Μία μαύρη μέρα για την ιστορία της χώρας μας

23 Απριλίου 2010: Μία μαύρη μέρα για την ιστορία της χώρας μας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

(Πέμπτη 23 Απριλίου 2015)

Πριν από 5 ακριβώς χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου, έσυρε τη χώρα σε μία περιπέτεια που συνεχίζεται ακόμη και η οποία θα έχει βαρύτατα αρνητικές επιδράσεις στην εξέλιξή της για αρκετές ακόμη δεκαετίες. Με τη συμφωνία που δέχτηκε τότε η ελληνική Κυβέρνηση διασώθηκαν οι γερμανικές, γαλλικές και άλλων εθνών τράπεζες οι οποίες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους (είχαν αγοράσει με δική τους ευθύνη για να καρπωθούν τα υψηλότερα επιτόκια) ελληνικά ομόλογα ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με βάση τη συμφωνία του ΓΑΠ, η Ελλάδα δανείστηκε από το ΔΝΤ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να τα εξοφλήσει στην πλήρη αξία τους (συν τους τόκους) στις γαλλογερμανικές τράπεζες (είναι τα δάνεια προς τις χώρες της ΕΕ και το ΔΝΤ που μας πνίγουν σήμερα), είτε κρατήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (παράτυπα και χωρίς να προβλέπεται από το Καταστατικό της), χωρίς να κουρευτούν και σήμερα εξοφλούνται στην πλήρη αξία τους (συν τους τόκους) προς αυτήν. Πρόκειται για τα ομόλογα για τα οποία σήμερα ψάχνουμε λεφτά να αποπληρώσουμε και για τα οποία δημιουργούνται όλα τα τρέχοντα προβλήματα. Τέλος, ένα αριθμός ομολόγων, “γύρισαν” πίσω στην Ελλάδα και “κουρεύτηκαν” στο PSI. Κουρεύτηκαν σε βάρος των ελληνικών τραπεζών, των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτών ελλήνων μικρο-ομολογιούχων. Οι ζημιές των ξένων από το κούρεμα ήταν ελάχιστες.
Στην τραγική αυτή συμφωνία για την τύχη των ελληνικών ομολόγων βρίσκεται Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Οι πρωταγωνιστές του εγκλήματος αυτού κατά της χώρας, πέραν από τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο ελληνικός λαός θα τους καταριέται αιώνια. Η ιστορία θα αναφέρεται σ' αυτούς με μαύρες σελίδες.
Η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και για πάρα πολλούς εορτάζοντες Έλληνες. Θα είναι όμως για πάντα, μία ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ για την ιστορία της χώρας μας.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text