Αρχική | Άποψη | Η Άποψη των ΜΜΕ | Εξευτελίζουν 32.500 ανθρώπους και παριστάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους

Εξευτελίζουν 32.500 ανθρώπους και παριστάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απλήρωτοι παραμένουν 32.500 εργαζομένοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους όλης της χώρας που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ  με χρήματα του ΕΣΠΑ.


Από τις 15-7-2015 έχει ξεκινήσει η ημερομηνία πρόσληψης για τους περισσότερους, ενώ έως σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ σε κανέναν. Όπως δημοσιεύθηκε , σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ που έγινε στις 1-9-2015 συζητήθηκε το θέμα του και αναφέρθηκε πως η καθυστέρηση πληρωμών οφείλεται σε προβλήματα μηχανογραφικά του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ , αλλά και  σε μη εκταμίευση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ!!!

Η επιλογή των ανθρώπων αυτών έγινε με μοριοδότησή τους επί τη βάσει κριτηρίων χρόνου ανεργίας, εισοδήματος , αριθμού τέκνων, σπουδών κλπ. και απαραίτητη προυπόθεση να ήσαν εγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Η διάρκεια της σύμβασής τους είναι πέντε μηνών, ο μηνιαίος μισθός 495 ευρώ, η εργασία τους καθημερινά οχτάωρο, χωρίς δικαίωμα αδειών κλπ.

 

Και απορεί κανείς. Αυτοί που καθημερινά μας υπερτονίζουν την ευαισθησία τους για τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες και που " υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους",πρακτικά τους εξευτελίζουν και τους υπόσχονται αέρα κοπανιστό για να χορτάσουν τα παιδιά τους και οι ίδιοι. Με ποιά λογική ο ΟΑΕΔ μπορεί να προσλαμβάνει 32.500 ανέργους, αυτοί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να πληρώνονται και ουσιαστικά να βρίσκονται σε χειρότερη θέση από αυτήν που είχαν ως άνεργοι, αφού τώρα εργαζόμενοι δαπανούν χρήματα για τη μετακίνησή τους.

 

 

Πηγή:www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text