Αρχική | Άποψη | Άποψη (Γιάννης Σιάτρας) | Ανάκαμψη των διεθνών δεικτών - Πλησιάζουν τους ΚΜΟ 200 ημερών

Ανάκαμψη των διεθνών δεικτών - Πλησιάζουν τους ΚΜΟ 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανάκαμψη των διεθνών δεικτών - Πλησιάζουν τους ΚΜΟ 200 ημερών

Η αναβολή της απόφασης της FED για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, η (έστω και προσωρινή) σταθεροποίηση των συνθηκών στη διεθνή οικονομία και η ικανοποιητική πορεία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων σε ΗΠΑ και σε Ευρώπη, υπήρξαν οι παράγοντες που διέκοψαν την πτώση που σημείωσαν οι κυριότερες διεθνείς αγορές κατά το μήνα Αύγουστο, μία πτώση η οποία κορυφώθηκε στις 25 Αυγούστου.

Από τότε, οι κυριότεροι διεθνείς δείκτες έχουν σημειώσει άνοδο που κυμαίνεται από 4,2% (Nikkei) έως και 10% (Dow Jones), με αποτέλεσμα να πλησιάζουν και πάλι τις καμπύλες των ΚΜΟ 200 ημερών. Αν τις διασπάσουν, θα πρόκειται για μία πραγματικά θετική εξέλιξη, αφού συνήθως, όταν ξεκινήσει μία πτωτική φάση μετά από ένα τόσο μακροχρόνιο ανοδικό διάστημα (η άνοδος κρατά από το 2008), τότε η πτώση αυτή δύσκολα ανακόπτεται και δύσκολα επανέρχεται η προηγούμενη ανοδική κατάσταση.

Βέβαια, οι ανησυχίες παραμένουν. Η κατάσταση στα επιτόκια δε μπορεί να συνεχίζεται όπως έχει σήμερα, αφού είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σημαντικές ανισορροπίες στο διεθνές στερέωμα, ανισορροπίες οι οποίες σε κάποια στιγμή θα προκαλέσουν ένα “ατύχημα”.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις των κυριότερων διεθνών δεικτών. Παραμένουμε επιφυλακτικοί για το μέλλον, όμως μένουμε πειθαρχημένοι στα “σήματα” της αγοράς, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την κίνηση των δεικτών που έχουμε επιλέξει.

 

Dow Jones (κλείσιμο 21/10)


Dax (κλείσιμο 22/10)

FTSE 100 (κλείσιμο 21/10)

 

Nikkei (κλείσιμο 22/10)

 

Δείτε την κίνηση του ΚΜΟ 200 ημερών


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text