Αρχική | Άποψη | Συνεντεύξεις | Ανγκους Χέγκαρτι: «Οποιος δεν μπορέσει να εκσυγχρονιστεί, θα εξαφανιστεί...»

Ανγκους Χέγκαρτι: «Οποιος δεν μπορέσει να εκσυγχρονιστεί, θα εξαφανιστεί...»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανγκους Χέγκαρτι: «Οποιος δεν μπορέσει να εκσυγχρονιστεί, θα εξαφανιστεί...»

Από τον Μπέλλο Ηλία.   Ζούμε μια εποχή πρωτοφανούς αλλαγής, μιας τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, που μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, και αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον άλλον. Οποιος δεν αντιληφθεί τις αλλαγές αυτές και ειδικά εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν επιτυχώς τη μετάβασή τους στη νέα πραγματικότητα, θα εξαφανιστούν.

Αυτό υπογραμμίζει μιλώντας στην «Κ» ο Ανγκους Χέγκαρτι, πρόεδρος της Dell για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που ήρθε στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά τη συγχώνευση της Dell Technologies με την EMC, που δημιουργεί τη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο. Η προσωπικότητα του Ανγκους Χέγκαρτι και η διαδρομή του στον χώρο της τεχνολογίας προσθέτουν βαρύτητα στα λόγια του.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που ακόμα το Δημόσιο όχι μόνον δεν έχει καταφέρει να διασυνδέσει τις υπηρεσίες του αλλά πολλές εξ αυτών δεν έχουν καν ακόμα μηχανοργανωθεί, τα λόγια αυτά ακούγονται ίσως ως επιστημονική φαντασία. Είναι όμως η καθημερινή πραγματικότητα για όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Ωστόσο, όπως σημειώνει στην «Κ» ο κ. Χέγκαρτι –και μαρτυρά η παρουσία του εδώ και στο forum με πελάτες και συνεργάτες της στην Ελλάδα– η Dell EMC θεωρεί την ελληνική αγορά σημαντική.

– Digital disruption and digital transformation: Ψηφιακή αναστάτωση και ψηφιακή μεταμόρφωση. Τι σημαίνει αυτό για επιχειρήσεις και οικονομίες;

– Η Dell Technologies ξεκίνησε πρόσφατα την παγκόσμια έρευνά της στην ψηφιακή μεταμόρφωση. Τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τη Vanson Bourne σε 4.000 κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, από μεσαίου μεγέθους έως μεγάλες επιχειρήσεις, σε 16 χώρες και 12 κλάδους είναι αποκαλυπτικά. Τα αποτελέσματα αυτά έδειξαν ότι πολλές επιχειρήσεις αισθάνονται έντονα αρνητικά επηρεασμένες από τον ρυθμό των αλλαγών με περισσότερο από το ήμισυ εκ των επικεφαλής των επιχειρήσεων να αναφέρει ότι έχει βιώσει σημαντική αναστάτωση στις βιομηχανίες τους κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα των ψηφιακών τεχνολογιών και του Διαδικτύου των Πάντων (Internet of Everything). Το δε 48% των πολυεθνικών επιχειρήσεων δεν ξέρει πώς θα μοιάζει σε τρία χρόνια η βιομηχανία.

Οι εταιρείες που δεν θα μπορέσουν να συμβαδίσουν με τον ρυθμό των συνεχώς μεταβαλλόμενων ρίσκων θα καταστούν απαρχαιωμένες. Ομως τα στοιχεία μας δείχνουν ότι πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει μια αποσπασματική προσέγγιση στην ψηφιακή μεταμόρφωση. Καθώς η πίεση στις επιχειρήσεις να αλλάξουν συνεχίζει να αυξάνεται, είναι καιρός γι’ αυτές να λάβουν μια νέα προσέγγιση, να επανεξετάσουν τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Για να ενεργοποιήσουν μια πραγματικά ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση, οι εταιρείες πρέπει να υποβληθούν σε μια ολιστική μεταβολή.

– Πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την εταιρεία σας και με ποιο τρόπο; Υπάρχουν προοπτικές για επενδύσεις εδώ;

– Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια σημαντική αγορά για την Dell EMC. Η νέα εταιρεία συγκεντρώνει τις αντίστοιχες ισχυρές δυνατότητες της Dell και της EMC και τα εν πολλοίς συμπληρωματικά χαρτοφυλάκιά τους, τις ομάδες πωλήσεων και τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης. Αν και δεν μπορώ να σχολιάσω συγκεκριμένες επενδύσεις, μπορώ να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε κορυφαία προϊόντα στην αγορά όπως και λύσεις και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για την επιτυχία των πελατών μας και των συνεργατών μας στην Ελλάδα. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε και αρωγή στις επιχειρήσεις και στους πελάτες μας για τη μετάβαση στη νέα εποχή, την ψηφιακή μεταμόρφωση.

– Τι σημαίνει στην πράξη η συγχώνευση των Dell και EMC. Μπορεί η νέα οντότητα να διεκδικήσει την κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας πληροφορικής;

– Η Dell EMC είναι πλέον η μεγαλύτερη ιδιωτικά ελεγχόμενη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο και τώρα έχουμε, όπως ποτέ πριν, τη δύναμη και την αξιοπιστία να επενδύσουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, στην επώαση επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης σε αναδυόμενους τομείς και να προσφέρουμε πιο αποτελεσματικές και οικονομικά ανταγωνιστικές λύσεις στους πελάτες μας. Η δομή μας, μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ευέλικτοι και να καινοτομούμε σαν νεοφυή επιχείρηση, ενώ όμως προσφέρει την εμπιστοσύνη και την εξυπηρέτηση μιας μεγάλης επιχείρησης παγκόσμιας κλίμακας. Οι τεχνολογίες που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό μας είναι τόσο ευρείες, που είναι ικανές να επιλύουν σύνθετα προβλήματα σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς όπως των υβριδικών cloud, σε λογισμικά προσδιοριζόμενα κέντρα δεδομένων, σε υποδομές σύγκλισης, σε πλατφόρμες ως υπηρεσίες, data analytics, στην κινητικότητα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει μια τόσο ολοκληρωμένη κατανόηση του πώς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων σήμερα και πώς να τις προετοιμάσει για το αύριο. Για να σας δώσω μια αίσθηση της κλίμακας της Dell EMC, έχουμε κύκλο εργασιών της τάξεως των 76 δισ. δολ., εξυπηρετούμε το 98% των εταιρειών του Fortune 500 και λειτουργούμε σε 180 χώρες. Eχουμε ηγετική θέση σχεδόν σε κάθε πτυχή της πληροφορικής και έχουμε αναγνωριστεί ως ηγέτιδα της αγοράς σε 20 από τα «μαγικά τεταρτημόρια» της Gartner.

Το «Διαδίκτυο των Πάντων»

– «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», το «Διαδίκτυο των Πάντων». Πόσο αλλάζουν την παγκόσμια οικονομία;

– Αυτή είναι μια εποχή πρωτοφανούς αλλαγής. Η άφιξη μιας τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον άλλον. Το Διαδίκτυο των Πάντων, ένα ευφυές διασυνδεδεμένο δίκτυο διαβίωσης, που πάλλεται από δεδομένα και επεξεργαστική ισχύ, γεμάτο με ψηφιακές συσκευές και ανθρώπους, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που κάθε επιχείρηση σε κάθε κλάδο δραστηριοποιείται.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text