Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Είναι οι Έλληνες «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας»; Ο συγγραφέας Κώστας Κωστής μιλάει στη HuffPost Greece

Είναι οι Έλληνες «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας»; Ο συγγραφέας Κώστας Κωστής μιλάει στη HuffPost Greece

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Είναι οι Έλληνες «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας»; Ο συγγραφέας Κώστας Κωστής μιλάει στη HuffPost Greece

Από την αρχή της ελληνικής κρίσης η «τοπική κοινωνία» βράζει από αγανάκτηση και οργή. Αναζητά με τιμωρητική διάθεση τα αίτια και τους υπεύθυνους της απότομης, ξαφνικής φτωχοποίησής της. Και παρότι η τελευταία επταετία είναι μια περίοδος, όπου συλλογικά ή ατομικά εκπορευόμενη, ασκήθηκε αυτοκριτική, μάλλον πλειοψηφικές παρέμειναν απόψεις αποποιητικές των ευθυνών από την καμπούρα του καθενός.

Τα στερεότυπα κλασικά και εικονογραφημένα: «η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου», «οι Έλληνες ο περιούσιος λαός που δημιούργησε τον δυτικό πολιτισμό».

Οι βάρβαροι ξένοι μας φθονούν λοιπόν διαχρονικά, μας εχθρεύονται, μας υπονομεύουν. Ο πρωτόγνωρος ηρωισμός, το μοναδικό μας φιλότιμο και άλλα γενετικά ή πολιτισμικά μας ιδιώματα μας σώζουν. Και ειδικά στην συγκυρία της κρίσης η αλληλουχία των αιτιών διατυπώνεται απλοικότερα ακόμη: «μας εξαπάτησαν, μας πτώχευσαν για να μας αγοράσουν κοψοχρονιά».

To 2013, κρίσιμο έτος στις απεικονιστικές καμπύλες του ελληνικού κραχ, σε μια συγκυρία όπου η υποκειμενικότητα της συλλογικής «ανάλυσης» επί της κρίσης είχε χτυπήσει κόκκινο, εκδόθηκε το βιβλίο «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας. Η Διαμόρφωση του Νεοελληνικού Κράτους, 18ος- 21ος αι.».

Διαβάστε την συνέχεια από την πηγή.

Πηγή : huffingtonpost.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text