Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Lloyd's του Λονδίνου ιδρύει θυγατρική στις Βρυξέλλες, μετά την ενεργοποίηση του Brexit

Η Lloyd's του Λονδίνου ιδρύει θυγατρική στις Βρυξέλλες, μετά την ενεργοποίηση του Brexit

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Lloyd's του Λονδίνου ιδρύει θυγατρική στις Βρυξέλλες, μετά την ενεργοποίηση του Brexit

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, η Lloyd's του Λονδίνου, επέλεξε τις Βρυξέλλες λόγω του ισχυρού κανονιστικού πλαισίου που διαθέτουν για τη θυγατρική της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters, η Lloyd's υπήρξε μία από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που υποστήριξαν έντονα την ανάγκη μιας θυγατρική στην ΕΕ, στην περίπτωση που η Βρετανία χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ένωση.

Η απόφαση της Lloyd's, που μετέδωσε αρχικά το The Insurance Insider, έρχεται μία ημέρα αφότου η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May ενεργοποίησε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, με το οποίο αρχίζει η διετής διαδικασία του Brexit.

«Οι Βρυξέλλες πληρούσαν τα καίρια κριτήρια της παροχής ενός ισχυρού κανονιστικού πλαισίου σε μια κεντρική ευρωπαϊκή θέση, επιτρέποντας στη Lloyd's να συνεχίσει να παρέχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία στους πελάτες της», σημείωσε η διευθύνων σύμβουλος της Inga Beale, σε δήλωσή της.

Η θυγατρική στην ΕΕ έχει ως στόχο να είναι έτοιμη να προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες για την περίοδο ανανέωσης από την 1η Γενάρη του 2019, δήλωσε η Lloyd's.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text