Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Απόλυτο Σύστημα | Συνεχίζεται η άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς - 13η συνεδρίαση!

Συνεχίζεται η άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς - 13η συνεδρίαση!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάτι πολύ σπάνιο συμβαίνει, αυτό το καιρό, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Και -ως σπάνιο- θα πρέπει να το προσέξουμε. 13 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, στην ιστορία του Γενικού Δείκτη (δηλαδή, από την 4/1/1988 ή σε 7.290 συνεδριάσεις) έχουν σημειωθεί μόλις 3 φορές. Ή, πιο συγκεκριμένα, έχει υπάρξει ένα σερί με 14 συνεχόμενες ανόδους και 2 με 13 συνεχόμενες.

Είναι η προοπτική της οικονομίας, η οποία βελτιώθηκε σημαντικά μετά από τη συμφωνία για την αξιολόγηση; Είναι οι προσδοκίες για κάποια εξέλιξη στο ζήτημα του χρέους; Δεν είναι μόνον αυτά. Είναι παράλληλα και το γεγονός της 8ετούς πτώσης της αγοράς. Είναι το γεγονός ότι η τιμή του Γενικού Δείκτη εξακολουθεί να βρίσκεται στα επίπεδα που πρωτοβρέθηκε το Μάιο του 1990. Και αυτό, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψη ο πληθωρισμός των ετών αυτών.

Έχουν δίκιο όλοι όσοι θυμήθηκαν ξαφνικά την ελληνική αγορά και σπεύδουν να αγοράσουν; Τί να πω. Λένε ότι “η αγορά έχει πάντα δίκιο”. Μπορεί να έχουν δίκιο. Ή, τουλάχιστον επισημαίνουν ότι, μέσα από μία οπτική, η ελληνική οικονομία, έχει μία ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει βρεθεί, από τα τέλη του 2009.

Κάποιοι, πιο συντηρητικοί και επιφυλακτικοί θα αναφέρουν ότι, ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα και ότι η οικονομία της θα συνεχίσει να περιδινίζεται στην κρίση της μειωμένης ρευστότητας, της πτώσης των εισοδημάτων, της μεγάλης φορολόγησης και της διαρκούς απειλής ενός χρέους που δε μπορεί να αποπληρωθεί. Και αυτή η άποψη έχει τη λογική της.

Κατά την άποψή μας, σίγουρα δεν έχουν αλλάξει πολλά στην οικονομία. Όμως, έχει αρχίσει μία ικανοποιητική κινητικότητα σε πολλούς τομείς: μεταρρυθμίσεις, χρέος, ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή της, στάση της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση μας είναι ότι, παρακολουθούμε μεν τις εξελίξεις, προσπαθούμε να τις αντιληφθούμε, αλλά αποφεύγουμε να διατυπώνουμε προβλέψεις και κυρίως αποφεύγουμε να παίρνουμε θέση στην αγορά με βάση τις προβλέψεις που κάνουμε, άσχετα εάν δεν τις διατυπώνουμε. Από την πλευρά μας, κάθε φορά, επικεντρωνόμαστε στο τί θα πρέπει να κάνουμε, όταν μία εξέλιξη συμβεί.

Ακολουθούμε τα σήματα του “απόλυτου συστήματος” και έχουμε τη βεβαιότητα ότι, ουδέποτε θα μείνουμε έξω από μία μεγάλη άνοδο της αγοράς και παράλληλα, ουδέποτε θα παραμείνουμε εντός της αγοράς σε μία μεγάλη πτώση. Σημειώνουμε ότι, το σύστημα, μας έδωσε σήμα εισόδου στην αγορά στις 3/11/1996. Η απόδοση του χαρτοφυλακίου μας από την ημέρα εκείνη φθάνει στο 35,5%, χωρίς κάποια μεταβολή στη σύνθεση του Χαρτοφυλακίου μας και χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε σ' αυτό τραπεζικές μετοχές.

Δείτε τα σήματα του απόλυτου συστήματος.

Δείτε τις αποδόσεις του απόλυτου συστήματος.

Δείτε τον πίνακα με τις περισσότερες συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, στην ιστορία του (χρησιμοποιούμενου σήμερα) Γενικού Δείκτη (δηλαδή, από τις 4/1/1988)

Δείτε τον πίνακα με τις περισσότερες συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις:


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text