Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Η Netflix ξεπέρασε τα 100 εκατ. συνδρομητές, βάζει ψηλότερα τον πήχη

Η Netflix ξεπέρασε τα 100 εκατ. συνδρομητές, βάζει ψηλότερα τον πήχη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Netflix ξεπέρασε τα 100 εκατ. συνδρομητές, βάζει ψηλότερα τον πήχη

Δύο ακόμη ορόσημα ξεπέρασε στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 η Netflix, ο αμερικανικός όμιλος streaming και διαδικτυακής ενοικίασης ταινιών. Όπως φαίνεται στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, διαθέτει πλέον περισσότερους συνδρομητές εκτός της επικράτειας των ΗΠΑ, καθώς στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου πρόσθεσε 4,1 εκατ. συνδρομητές διεθνώς και 1,1 εκατ. εντός συνόρων. Έτσι, το σύνολο φτάνει πλέον τα 104 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, ένας αριθμός που αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, στέλνοντας σε νέα υψηλά τα έσοδα και τη μετοχή της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες, η Netflix κατέγραψε έσοδα της τάξης των 2,8 δισ. δολαρίων και κέρδη 66 εκατ., αυξημένα κατά 32% και 60% αντιστοίχως σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στη χρήση εκτός ΗΠΑ, οι ζημίες ανήλθαν στα 13 εκατ. δολάρια, ήταν χαμηλότερες δηλαδή σε σύγκριση με τα 28 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές της αγοράς, ενώ όλα δείχνουν ότι το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία θα είναι το πρώτο κερδοφόρο στην ιστορία της εταιρείας εκτός συνόρων.

Παράλληλα, ποντάροντας σε εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές όπως το «House of Cards», η Netflix είναι φανερό ότι διαμορφώνει πλέον ένα νέο τοπίο στην ψυχαγωγία. Είναι χαρακτηριστικό, από αυτή την άποψη, ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι πιθανό οι παραδοσιακοί πάροχοι συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, όπως οι Comcast και Charter, να χάσουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

Πάντως, δεν είναι όλα ρόδινα για τη Netflix, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αβεβαιότητα που εντοπίζονται κυρίως στον τομέα της ρευστότητας. Αν και τα λειτουργικά της έσοδα αναμένεται ότι θα φτάσουν τα 204 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, θα είναι δηλαδή σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, η «καθαρή ροή» χρημάτων εκτιμάται πως θα φτάσει τα 2,5 δισ. δολάρια για φέτος και θα παραμείνει αρνητική για αρκετά ακόμη έτη.

Όσο για τη χρηματιστηριακή της αξία, η οποία έχει εκτιναχθεί κατά 60% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και υπολογίζεται σήμερα στα 70 δισ. δολάρια, οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι είναι πολύ υψηλή και δεν δικαιολογείται από τα έσοδα και την μέχρι σήμερα πορεία της. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Netflix διαπραγματεύεται σήμερα σε τιμή η οποία είναι 36 φορές υψηλότερη σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη της για το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters.


Πηγή: liberal.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text