Αρχική | Οικονομία | Η κρίση του χρέους | Από το βρετανικό δίκαιο θα διέπονται τα νέα ελληνικά ομόλογα

Από το βρετανικό δίκαιο θα διέπονται τα νέα ελληνικά ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Από το βρετανικό δίκαιο θα διέπονται τα νέα ελληνικά ομόλογα

Από το αγγλικό δίκαιο θα διέπεται το 5ετές ομόλογο που εκδίδει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από την απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

«Οι όροι των ομολόγων και του ομολογιακού δανείου διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, τυχόν δε σχετικές διαφορές θα επιλύονται από τα αγγλικά δικαστήρια, όπως ειδικότερα ορίζεται στους όρους 11 και 12 της ενότητας “Terms & Conditions of the Notes” του Πληροφοριακού Δελτίου, στo άρθρο 17 της Σύμβασης Κάλυψης και στον όρο 12 της πράξης δέσμευσης», αναφέρεται.

Για την έκδοση του ομολόγου προβλέπεται προμήθεια 1,5 εκατ. ευρώ και αμοιβή έως 400.000 ευρώ για εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη

Τα ομόλογα είναι ανώνυμοι τίτλοι, φέρουν τοκομερίδια, ένα για κάθε ετήσια τοκοφόρο περίοδο και εκδί- δονται σε άυλη μορφή και είναι καταχωρημένα στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι χίλια ευρώ και το αρχικό ποσό της έκδοσης (αρχική ονομαστική αξία) ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.

 

Τα ομόλογα θα διατεθούν την 1η Αυγούστου, που θα είναι η ημερομηνία έκδοσης, στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από βιβλίο προσφορών.


Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ

 

 

Πηγή : enikonomia.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text