Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Δημοσίευμα για τους φοροελεγκτές με μαγιό στην Tageszeitung

Δημοσίευμα για τους φοροελεγκτές με μαγιό στην Tageszeitung

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημοσίευμα για τους φοροελεγκτές με μαγιό στην Tageszeitung

Στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών για αύξηση των δημοσίων εσόδων με την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Επικαλούμενη στοιχεία της Καθημερινής, η εφημερίδα τονίζει ότι από τις αρχές του 2017 οι ελεγκτές μπλοκάρουν καθημερινά σχεδόν 900 τραπεζικούς λογαριασμούς. Επισημαίνει ωστόσο ότι και το ίδιο το κράτος χρωστάει χρήματα στους πολίτες και στους προμηθευτές του, για παράδειγμα στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρεται η Tageszeitung του Βερολίνου, φιλοξενώντας εκτενή ανταπόκριση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA). Με σκωπτικό ύφος η εφημερίδα επισημαίνει ότι «φοροελεγκτές και απρόθυμοι οφειλέτες παίζουν τη γάτα με το ποντίκι» και ενημερώνει τους αναγνώστες της για μία ακόμη ελληνική λέξη που διαδίδεται, καθώς φαίνεται, σε όλη την Ευρώπη: το «λουκέτο».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι οι ελεγκτές έχουν προσαρμοστεί πλέον στις ανάγκες των καιρών και εμφανίζονται με μαγιό στα νησιά, προκειμένου να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται, «ιδιαίτερα στα νησιά υπάρχουν, εδώ και πολύ καιρό, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης: τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά μόλις κατέβουν από το πλοίο οι αρμόδιοι υπάλληλοι με κουστούμι και χαρτοφύλακα μέσα στο καλοκαίρι. Μερικές φορές μάλιστα, οι ελεγκτές υφίστανται ξυλοδαρμούς, όπως έγινε πρόσφατα στην Πάτμο, όπου ένας εξαγριωμένος ιδιοκτήτης μπαρ επιτέθηκε σε δύο υπαλλήλους».    


Πηγή : naftemporiki.gr

23

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text