Αρχική | Οικονομία | Η κρίση του χρέους | Ενδεχόμενο νέου δανείου εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Ενδεχόμενο νέου δανείου εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενδεχόμενο νέου δανείου εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής νέου δανείου προς τη χώρα μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου το καλοκαίρι του 2018, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Morgenpost. Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιταχύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τίποτα δεν εγγυάται ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να βγει στις αγορές.

»Για τον λόγο αυτό οι Βρυξέλλες εξετάζουν τη χορήγηση δανείου που θα βοηθήσει τη χώρα μετά την εκπνοή του προγράμματος. Ενα τέτοιο δίχτυ ασφαλείας θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να μειώσει τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

Νέος δανεισμός θα σήμαινε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση και θα έχει να αντιμετωπίσει μια αξιολόγηση ανά τρίμηνο, όπως προβλέπουν οι κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Κατά συνέπεια, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να ξεφύγει τόσο γρήγορα από τους τοποτηρητές των θεσμών. Κι ας υποσχέθηκε μετά τη νίκη του το 2015 ότι θα τους διώξει από τη χώρα».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στα προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης και τις δυσκολίες στην υλοποίησή τους. Η κυβέρνηση «υπόσχεται να εφαρμόσει 90 προαπαιτούμενα μέχρι τα τέλη του χρόνου. Η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στο δίκαιο της απεργίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν πιθανότατα έντονες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές», σημειώνει.


Πηγή: kathimerini.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text