Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Παρέμβαση Αρ. Πάγου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Παρέμβαση Αρ. Πάγου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παρέμβαση Αρ. Πάγου για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Της Έυας Καραμανώλη

Αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας θα αποτελέσουν, ύστερα από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η πώληση αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία ανατέθηκε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Η υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αναταράξεις, ενώ σχετικές εξηγήσεις ζητήθηκαν και από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο στη Βουλή. Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία φέρεται να οδήγησε –ύστερα από απόφαση του υπουργού– στη μετάθεση του ταξίαρχου διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο Ελληνας επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας στη διαδικασία.

Απάντηση Καμμένου

Επί του ζητήματος, ο Πάνος Καμμένος απάντησε με μια τρισέλιδη αναφορά στην οποία υποστηρίζει ότι η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία φέρει και την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό και δεν έχει δοθεί κανένα πολεμικό υλικό. Ως προς τη μετάθεση του ανώτατου αξιωματικού, ο κ. Π. Καμμένος υποστήριξε ότι έχει παραπεμφθεί καθώς παραβίασε τις αρχές εμπιστευτικότητας της συμφωνίας.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης».

Από την πλευρά της, στο ίδιο κάδρο με τον Πάνο Καμμένο επιμένει να βάζει η Πειραιώς τον Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα: «Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του;»


Πήγη: kathimerini.gr

25

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text