Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Έρχονται τα πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων από το Airbnb

Έρχονται τα πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων από το Airbnb

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έρχονται τα πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων από το Airbnb

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ που προβλέπει την επιβολή προστίμων για περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων που αποκτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, με διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται οι διαχειριστές στις περιπτώσεις: 

α. Παράλειψης εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

β. Μη εμφανούς αναγραφής του αριθμού εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

γ. Μη εμφανούς αναγραφής του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής, από τους «Διαχειριστές» για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Παράλληλα, σε περίπτωση μη υποβολής ή υποβολής ανακριβούς «Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής» επιβάλλεται στον «Διαχειριστή» πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του μισθώματος όπως αυτό εμφανίζεται στην ψηφιακή πλατφόρμα κατά την ημέρα που πραγματοποιείται ο έλεγχος, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης «Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής» επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Η απόφαση ισχύει για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018, ωστόσο «ειδικά για το φορολογικό έτος 2017, τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων της οικονομίας διαμοιρασμού, θα δηλωθούν διακριτά και συγκεντρωτικά στα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικείου έτους».

 

Πηγή: reporter.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text