Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σημάδια κόπωσης του ισχυρού, 30ήμερου μέχρις στιγμής, ράλι του ΓΔ στα πρόθυρα των 800 μονάδων

Σημάδια κόπωσης του ισχυρού, 30ήμερου μέχρις στιγμής, ράλι του ΓΔ στα πρόθυρα των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας ανησυχεί η σημερινή κόπωση ανόδου του ΓΔ (+0,20%, στις 791 μονάδες στις 3.50 μμ), αντίθετα, εμείς επιθυμούμε στα παρόντα επίπεδα μια οριζόντια συσσώρευση ή μια ήπια διόρθωση ώστε να χωνευτεί η υπεραγορασμένη κατάσταση της αγοράς (+12,8% στον ΓΔ από το χαμηλό μέσων Νοεμβρίου και +40% στον ΔΤΡ για το ίδιο διάστημα).

Παγίωση ή ήπια διόρθωση επιθυμούμε και για δεύτερο λόγο : για να λάβουμε σήμα αγορών στην ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης ή στο ανοδικό γύρισμα της διόρθωσης.

Μόνον αν η διόρθωση εξελιχθεί σε καταιγιστική με ημερήσιες πτώσεις χειρότερες του -2% ή με καθοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ30 (τώρα στις 750 μονάδες αλλά που σε λίγες μέρες θα ανέβει στην στήριξη-πρώην-αντίσταση των 767 μονάδων), τότε μόνον να ματαιώσουμε τις σχεδιαζόμενες αγορές μας.

 Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

 Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή τιμής πέραν του ±3% εκτός της υπεραγορασμένης ΥΓΕΙΑΣ που διορθώνει κατά -5%.

Πολύ καλά πάνε σήμερα οι :

ΦΦ (+2,85%) που συνεχίζει το recovery rally +30% μέχρις στιγμής από τα τέλη Νοεμβρίου.

ΜΙΓ (+2,20%) που συνεχίζει με κόπωση την έκρηξη +60% από το χαμηλό Οκτωβρίου αλλά και που παραμένει και υπερπωλημένη, στο μισό περίπου της τιμής που είχε τον Μάη του 2017.

ΙΝΛΟΤ (+2%) που συνεχίζει την συσσώρευσή της στα χαμηλά των 1-1,10 ευρώ παρά το αντιφατικό 9μηνο (άνοδο +12% του τζίρου της εταιρίας και γύρισμα κερδών σε ζημιές).

ΣΑΡ (+1,50%) που πλησιάζει τον στροφέα των 13,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,45).

ΕΛΠΕ (+0,80%) που πλησιάζει το αγκίστρι των 7,60 (τρέχουσα τιμή 7,57).

Καμία μετοχή από τις πτωτικές δεν μας ανησυχεί σήμερα διότι όλες διορθώνουν την προηγηθείσα μεγάλη άνοδο (και όχι να πλησιάζουν στηρίξεις).

Αν θέλαμε να αγοράσουμε σήμερα μετοχές, θα προτιμούσαμε ΣΑΡ και ΕΛΠΕ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text