Αρχική | Πολιτική | Δημόσια Διοίκηση | Ακόμα ένα έτος χαρτοβασίλειο αντί για ηλεκτρονικό Δημόσιο

Ακόμα ένα έτος χαρτοβασίλειο αντί για ηλεκτρονικό Δημόσιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ακόμα ένα έτος χαρτοβασίλειο αντί για ηλεκτρονικό Δημόσιο

Του Γιάννη Ελαφρού.

Μπορεί να ψηφίζουμε νόμους για ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, αλλά το... επίγειο Δημόσιο θα συνεχίσει για ένα ακόμα χρόνο (τουλάχιστον) να πνίγεται στο χαρτοβασίλειο. Με τροπολογία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Για την Αδειοδότηση Διαστημικών Δραστηριοτήτων – Ιδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού», δίνεται ακόμα ένα έτος παράταση στην υποχρέωση του Δημοσίου να προχωρήσει στη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης αποφάσεων και εγγράφων.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία ορίζεται πως το αργότερο την 31η Δεκεμβρίου 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων σε φορείς του Δημοσίου, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τις ανεξάρτητες αρχές, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρακτικά δόθηκε παράταση ενός έτους, καθώς η προηγούμενη διορία έληγε σε λίγες μέρες, τέλη του 2017.

Με την τροπολογία προωθείται η υιοθέτηση συστήματος έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και εγκεκριμένης ηλεκτρονικής χρονοσφραγίδας. Οπως σημειώνεται στην τροπολογία, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος δημόσιος φορέας είναι έτοιμος, να προχωρήσει στο νέο σύστημα, με ανώτατο και τελικό χρονικό όριο για όλους το τέλος του 2018.


Πηγή: kathimerini.gr

24

 

Έντυπη

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text