Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει απερίσπαστος της αργή και σταθερή προσέγγιση του ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει απερίσπαστος της αργή και σταθερή προσέγγιση του ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή (Παρ, 22/12) συνεδρίαση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να κερδίζει οριακά +0,30% (στις 795 μονάδες) με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τις διεθνείς αγορές να συνεχίζουν το επίμονο, διετές μέχρις στιγμής, ράλι τους.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ είναι η ίδια όπως εδώ και μερικές μέρες χαρακτηριζόμενη από ισχυρή και σταθερή ανοδική δύναμη αλλά με τις τιμές των μετοχών να έχουν ανέλθει σε υπεραγορασμένα επίπεδα (ΓΔ +13,50% και ΔΤΡ +43% από το χαμηλό μέσων Νοεμβρίου).

Ευχόμαστε εδώ και αρκετές μέρες να έλθει μια οριζόντια ανάπαυλα για απορρόφηση των απότομα υψομένων τιμών, αλλά δεν εισακουγόμαστε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο (ΤΧ) το οποίο για να αγοράσει μετοχές απαιτεί την εξουδετέρωση μιας μικρής ή μέτριας διόρθωσης του ΓΔ.

Μετοχές

Φτωχή σε περιστατικά κατιδίαν μετοχών είναι η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση όπου διακρίνουμε μόνον την ηττημένη ΑΤΤ σε απεγνωσμένο limit up +20% από τα χθεσινά τάρταρα των 0,25 του λεπτού του ευρώ στο τρέχον 0,30 του λεπτού (από 13 λεπτά που είχε το καλοκαίρι του 2017) και επίσης, διακρίνουμε το ζεύγος ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ με την ΙΝΛΟΤ (+4,89% με 430 χιλ τεμάχια) να πλησιάζει τον στροφέα – ΥΚ60 ημερών των 1,16 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,156) και με την ΙΝΤΚΑ (+3,81% με 420 χιλ τεμάχια) να σημειώνει νέο υψηλό έτους και τριετίας (στα 0,736 ευρώ από 7,50 ευρώ προ δεκαετίας).

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν επίσης οι, ΓΕΚΤ, ΟΠΑΠ και ΒΙΟ διασπώντας ανοδικά αγκιστρια (τοπικές κορυφές μετά από διασπασθέντα στροφέα) που ισοδυναμούν με σήματα ενίσχυσης θέσεων.

Επίσης, παρακολουθούμε στενά τον ΣΑΡ να πλησιάζει τον στροφέα των 13,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,35 με ημερήσια άνοδο +0,75%).

Η ΛΑΜΔΑ παρά τους τεράστιους και σήμερα όγκους 600 χιλ τεμαχίων, παραμένει αμετάβλητη κοντά στα 6,50 ευρώ καθώς το χθεσινό γιγάντιο πακέτο των 60 εκατ ευρώ που αγόρασε ο κ. Πάνος Γερμανός διασταυρώθηκε στα 5,6 ευρώ. Δηλαδή, από την μια μεριά η είσοδος του γνωστού επιχειρηματία δείχνει εμπιστοσύνη στις προοπτικές της εταιρίας, αλλά το πακέτο αγοράστηκε με 14% έκπτωση από την τρέχουσα τιμή.

Από τις πτωτικές μετοχές καμία δεν μας προβληματίζει καθώς όλες διορθώνουν με φειδώ (με πτώσεις μικρότερες του -3%) από τα ύψη που έχουν βρεθεί κατά τις τελευταίες μέρες.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text