Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατήσει τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί να κρατήσει τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Επιτέλους, μετά από καταιγιστικό 40ήμερο ράλι ύψους +15%, ο ΓΔ σήμερα, Πέμπτη, 28/12, υποκύπτει σε διόρθωση η οποία μέχρις στιγμής (3.50 μμ) έχει μέτρια ένταση (-1.40% στις 797 μονάδες) και με μικρό σχετικά τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ξένοι δείκτες ακόμα βρίσκονται σε μάλλον ικανοποιητική κατάσταση (ανοδικοί στις ΗΠΑ και στις αναδυόμενες και πλευρικοί στην Ευρώπη).

 

Η σημερινή διόρθωση του ΧΑ δεν θα μας ανησυχήσει εφόσον ο ΓΔ κλείσει ήπια με πτώση μικρότερη του -1,50% και τζίρο μικρότερο των 70 εκατ, ενώ θα είμασταν πολύ ευχαριστημένοι αν ο ΓΔ έκλεινε πάνω από τις 800 μονάδες (-1%).

 

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο ώστε να κάνουμε αξιολόγηση της συνεδρίασης.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

 

Μετοχές

 

Η σημερινή συνεδρίαση θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε ποιες είναι οι ανθεκτικές μετοχές που δεν πουλάνε οι επενδυτές και ποιές μετοχές είναι οι ευάλωτες με πτώση χειρότερη του -2,50%.

 

Από την πρώτη ομάδα ξεχωρίζουμε το ΙΑΣΩ (+3,40%) που επιμένει πολύ κοντά στα υψηλά έτους, την ΓΡΙΒ (+0,77%) και ΑΒΑΚΑ (+0,10%) που επιβεβαιώνουν τα χθεσινά ισχυρά σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων και επίσης ξεχωρίζουμε τις μετοχές που χάνουν λιγότερο του -0,50% (όπως τις ΟΠΑΠ, ΛΑΜΔΑ, ΕΧΑΕ, ΚΟΥΕΣ και ΓΕΚΤ) οι οποίες κρατούν τα πολύ μεγάλα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων.

 

Από την άλλη μεριά, μας τραβούν την προσοχή οι μετοχές με μεγάλες πτώσεις, κατά κύριο λόγο οι τραπεζικές όπως δείχνει ο ΔΤΡ που σήμερα διορθώνει δυνατά -3,60% το πρόσφατο θεαματικό ράλι +44% από τον πυθμένα μέσων  Νοεμβρίου. Επίσης βλέπουμε μεγάλες διορθώσεις από -2,50% έως -5% στις μη-τραπεζικές ΥΓΕΙΑ, ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ, ΣΕΝΕΡ και ΦΦ, που και αυτές διορθώνουν μετά από πολύ μεγάλο 40ήμερο ράλι.

 

Τέλος, καμία μετοχή δεν διανέμεται σήμερα εκτός μερικώς των ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ.

 

Γενικά, μέχρις στιγμής δεν αισθανόμαστε ανασφάλεια.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να κρατήσει τις 800 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text