Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κάνει σήμερα δυναμικό ντεμπούτο 2018 με νέα υψηλά εξαμήνου

Ο ΓΔ κάνει σήμερα δυναμικό ντεμπούτο 2018 με νέα υψηλά εξαμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Με το δεξί» ξεκινά το 2018 ο  ΓΔ σημειώνοντας αυτή τη στιγμή (3.55 μμ) μεγάλη άνοδο +1,80% (στις 817 μονάδες) με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα ξένα χρηματιστήρια να παρουσιάζουν αντιφατική εικόνα, τα μεν ευρωπαϊκά να βρίσκονται σε μεσοπρόθεσμη ύφεση, σε χαμηλά τετραμήνου, τα δε αμερικανικά και αναπτυσσόμενων χωρών να κινούνται απτόητα κοντά στα υψηλά διετίας ή και ιστορικά υψηλά.

Ο ΓΔ ανεβαίνει τις τελευταίες μέρες χωρίς να συναντά αξιόλογες διαγραμματικές αντιστάσεις παρά μόνον θα συναντήσει, αν συνεχίσει, το υψηλό θέρους 2017 των 858 μονάδων το οποίο, με τέτοιο momentum που έχει η αγορά, δεν θα είναι δύσκολο ξεπερασθεί στο πρώτο μάλιστα δίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας.

Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε και ένα σοβαρό πρόβλημα, να είναι ο ΓΔ εδώ με αρκετές εβδομάδες υπεραγορασμένος λόγω ταχύτατης ανόδου. Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ απέχει +17% από το χαμηλό Νοεμβρίου και +13,50% από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών, που σημαίνει ότι ενδέχεται να ακολουθήσει οξεία διόρθωση.

Όμως, το σύστημά μας σήμερα δίνει σήματα ενίσχυσης long θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού του ΓΔ και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό κλείσιμο – αγκίστρι του τέλους Δεκεμβρίου των 809 μονάδων, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 84% σε περίπου 95%.

Μόνον τρεις μετοχές, οι ατασικές ΕΕΕ και ΤΙΤΚ και ο αποπροσανατολισμένος τους τελευταίους μήνες ΦΡΛΚ, σημειώνουν αυτή τη στιγμή μικρές πτώσεις. Από δε τις υπόλοιπες ανοδικές, οι 5 τραπεζικές συν τις, ΓΕΚΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ και ΥΓΕΙΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Παρά τις μεγάλες ανόδους, καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται σήμερα επιθετικά, εκτός ίσως της ΙΝΛΟΤ, καθώς οι συνολικοί σημερινοί τζίροι είναι μέτριοι.

Αλλά ας μην πολυλογούμε και ας δούμε ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ. Θα εστιαστούμε σε μετοχές που διασπούν ή προσεγγίζουν έγκυρες αντιστάσεις ή αγκίστρια που ακολουθούν προσφάτως διασπασθείσες αντιστάσεις. Διακρίνουμε αυτή τη στιγμή τις, ΙΝΛΟΤ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤ, ΑΝΕΜΟ, ΕΛΠΕ και ΣΕΝΕΡ. Βλέπουμε πιο θετικά τις δυο πρώτες.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text