Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει ήπια λίγο πάνω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει ήπια λίγο πάνω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας ανησυχεί η σημερινή (Τετάρτης, 3/1) διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή (-0,20% στις 817 μονάδες στις 3.40 μμ), ο τζίρος είναι μικρός (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και τα κύρια ξένα χρηματιστήρια (με εξαίρεση τα ευρωπαικά) κινούνται κοντά σε υψηλά (τα αμερικανικά σε νέα ιστορικά υψηλά).

Αντίθετα, καλοδεχούμενη θεωρούμε την σημερινή διόρθωση διότι χωνεύει την οξύτατη άνοδο του ΓΔ (+16,50% από το φθινοπωρινό χαμηλό) και εξομαλύνει, έστω και ελάχιστα, την υπεραγορασμενη κατάσταση του ΓΔ και μακάρι να συνεχιστεί με τέτοιο ήπιο τρόπο η διόρθωση ή παγίωση.

Όσο δε ο ΓΔ θα κινείται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας εκ μέρους μας, εκτός αν δούμε μια ιδιαίτερα μεγάλη ημερήσια πτώση χειρότερη του -2% με τζίρο άνω των 100 εκατ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΧΑΚΟΡ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛ και ΕΛΛΑΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι για μια ακόμα φορά η ΧΑΚΟΡ που σημειώνει αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλη άνοδο +8,20% με μεγάλους γι αυτήν όγκους 70 χιλ τεμαχίων δίδοντας σήμα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση σχηματισμού σημαιακίου.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνει και ο ΕΛΛΑΚΤ με ανοδική διάσπαση αγκιστριού.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν πολλές μετοχές όπως οι, ΧΑΚΟΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΟΛΘ, ΕΛΛ, ΑΔΜΗΕ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΠΛΑΙΣ, ΕΛΠΕ, ΓΡΙΩ, ΜΙΓ και ΑΒΑΞ, επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε σε πλήρη ανοδική τάση με ορμή προς τα πάνω.

Μετοχές που βρίσκονται σε διαγραμματική θέση, λίγο κάτω από εμφανείς αντιστάσεις, για να δώσουν  σήματα ενίσχυσης θέσεων. Διακρίνουμε τις, ΣΕΝΕΡ, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ και ΜΥΤΙΛ. Από αυτές τις μετοχές θα αγοράσουμε εμείς εάν ο ΓΔ διαγράψει ολιγοήμερη οριζόντια ανάπαυλα και ύστερα φύγει προς τα πάνω και ταυτόχρονα αυτές οι μετοχές διατηρούν ακόμη τις θέσεις τους κάτω από αντιστάσεις ή διασπούν ανοδικά τις τελευταίες.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text