Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει τα τεράστια +17% κέρδη του τελευταίου διμήνου

Ο ΓΔ παγιώνει τα τεράστια +17% κέρδη του τελευταίου διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά κινείται και σήμερα (Τρίτη, 9/1) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) να σημειώνει μικροσκοπική άνοδο  +0,10% (στις 837 μονάδες) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τα διεθνή χρηματιστήρια να επιμένουν στο διετές μέχρις στιγμής ράλι τους.

Η τάση της αγοράς είναι έντονα ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους, όπως είναι οι Macd, SAR και 4 days range, έως μεσομακροχρόνιους όπως είναι οι ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80), να φέρουν θετικές ενδείξεις που σημαίνει ΄τοι το momentum της αγοράς είναι συμπαγές ανοδικό με πιθανότητες συνέχισης.

Όμως, η αγορά είναι και ταυτόχρονα υπεραγορασμένη με τον ΓΔ να απέχει +17% από το χαμηλό Νοεμβρίου ή +15% από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών που σημαίνει ότι υπάρχει και κίνδυνος απότομης διόρθωσης η οποία δεν θα μας πτοήσει όσο ο ΓΔ να βρίσκεται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 97% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές είναι ίσες στον αριθμό με τις καθοδικές ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΑΡΑΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, +5,15% και +3,23% αντίστοιχα, και 5 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΓΕΚΤ, ΑΒΑΞ, ΜΟΗ και ΥΓΕΙΑ, σημειώνουν αξιόλογες ανόδους από +2% έως +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΑΡΑΙΓ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους διασπώντας ανοδικά εγκυρη αντίσταση. Αν είμασταν υποαγορασμένοι, θα αγοράζαμε σήμερα ΑΡΑΙΓ.

Ετοιμες να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΜΥΤΙΛ και ΟΛΠ. Λίγες είναι διότι όλες σχεδόν οι μετοχές έχουν ήδη δώσει σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων.

Νέα υψηλά έτους 2018 σημειώνουν σήμερα αρκετές μετοχές όπως οι, ΙΝΤΚΑ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΒΑΞ, ΔΕΗ, ΓΕΚΤ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ ΒΙΟ και ΕΥΑΠΣ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε στις ΙΝΤΚΑ, ΑΡΑΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ και ΔΕΗ ενώ διανομές διακρίνουμε σε ΙΝΛΟΤ οι οποίες μπορεί να γυρίσουν σε συσσωρεύσεις αν στο τέλος της συνεδρίασης οι αγοραστές νικήσουν τους πωλητές με την μετοχή να κλείνει θετικά.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text