Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του στην υψηλή περιοχή των 850 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να σταθεροποιήσει την θέση του στην υψηλή περιοχή των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά για τους longs κινείται και σήμερα (Δευτ, 15.1) η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει πολύ μικρή πτώση (-0,30% στις 848 μονάδες στις 3.50 μμ) με μικρούς τζίρους (50 εκατ) και με επίσης σταθεροποιητικές τάσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες κοντά στα υψηλά διμήνου.

Ο χαρακτήρας του μεσοπρόθεσμου γραφήματος του ΓΔ παραμένει ο ίδιος εδώ και μερικές εβδομάδες με τον εν λόγω δείκτη να βρίσκεται σε συμπαγή και συνεχώς ισχυροποιούμενη ανοδική τάση με σχεδόν καθημερινή κατάκτηση νέων υψηλών εποχής και, ταυτόχρονα ο ίδιος δείκτης να καθίσταται καθημερινώς όλο και πιο υπεραγορασμένος έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή σε ύψος +21% από το φθινοπωρινό χαμηλό ή +13% από το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών.

Με αυτό το τρόπο η αγορά κινδυνεύει από απότομη οξεία διόρθωση, γεγονός που μπορεί να αποφευχθεί με σχηματισμό οριζόντιας στενής «ζώνης συναλλαγών» εδώ στα ψηλά των 850 μονάδων. Και αυτό δείχνει να κάνει σήμερα ο ΓΔ, να υποστεί μια ήπια διόρθωση στα πλαίσια της παγίωσης της θέσης του στην περιοχή των 850 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 98% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 αλλά καμία καθοδική μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -1,50% σε αντίθεση με τρεις μετοχές, τις, ΕΛΛ, ΑΝΕΜΟ και ΙΑΣΩ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο αλλά η ΕΛΛ τον πλησιάζει καθώς πετυχαίνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +4%, με μεγάλο τζίρο γι αυτήν, 300 χιλιάδων ευρώ, και πετυχαίνοντας υψηλό 4ετίας, των 18 ευρώ (αν και το 2007 είχε φτάσει σχεδόν τα 100 ευρώ).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση  έγκυρης αντίστασης τείνει να δώσει ο ΦΡΛΚ με ανοδική διάσπαση του στροφέα των 5,82 ευρώ το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την Παρασκευή που μας πέρασε (τρέχουσα τιμή 5,78).

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή αρκετές μετοχές όπως οι, ΙΑΣΩ, ΕΛΛ, ΑΝΕΜΟΣ, ΠΛΑΙΣ, ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΣΕΝΤΡΙΚ, ΧΑΚΟΡ, ΑΛΦΑ, και ΑΡΑΙΓ.

Οι σημερινοί τζίροι είναι μικροί μεν αλλά διακρίνουμε μερικές μετοχές που συσσωρεύονται (αγοράζονται επιθετικά) όπως τις, ΙΝΛΟΤ, ΣΕΝΕΡ, ΑΝΕΜΟ και ΕΛΛ, σε αντίθεση με καμία μετοχή που να διανέμεται (να πωλείται επιθετικά).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text