Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιχειρεί ανάκτηση των 850 μονάδων που έχασε χθες οριακά

Ο ΓΔ επιχειρεί ανάκτηση των 850 μονάδων που έχασε χθες οριακά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι και η σημερινή (Τρίτης, 16/1) συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,30% (στις 850 μονάδες στις 3.50 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικά τα διεθνή χρηματιστήρια. (Ο DAX πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 13.500 μονάδων και ο Nasdaq και πάλι χθες σε νέο ιστορικό υψηλό πλησιάζοντας τις 7300 μονάδες).

Ο ΓΔ έχει ήδη υπερυψωθεί κατά 150 μονάδες ή +21% πάνω από το χαμηλό διμήνου των μέσων Νοεμβρίου των 700 μονάδων ή κατά 100 μονάδες ή +13,30% πάνω από το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που και αυτό ανεβαίνει ραγδαία, χθες στις 750 μονάδες. Τέτοια ισχυρή άνοδος φανερώνει δυναμικότητα της αγοράς και έφεση για ψηλότερα αλλά και ταυτόχρονα δείχνει υπερβολές των αγοραστών που θα πρέπει να διορθωθούν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 98% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα βαστάμε τις υψηλές μετοχικές θέσεις μας έως ότου διαπιστώσουμε ότι οι bears θα πάρουν τον έλεγχο της αγοράς.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ 3 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΑΣΩ και ΜΠΕΛΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΑΤΤ, ΠΛΑΘ και ΜΛΣ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η αγορά παραμένει έντονα ανοδική γεγονός που φαίνεται από τον μεγάλο σχετικά αριθμό των μετοχών που κινούνται σήμερα σε νέα υψηλά 4μήνου (των, ΙΝΤΚΑ, ΜΠΕΛΑ, ΑΝΕΜΟ, ΙΝΛΟΤ, ΣΕΝΕΡ, ΠΛΑΙΣ, ΟΛΠ, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ και ΕΥΑΠΣ) σε αντιπαράθεση με καμία μετοχή που να κινείται σε χαμηλά τετραμήνου.

Η μετοχή της ημέρας : Κατεξοχήν μετοχή της ημέρας δεν διακρίνουμε σήμερα, όμως μας κάνουν εντύπωση οι μετοχές που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους σε νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΑΝΕΜΟΣ.

Επίσης, παρατηρούμε ότι μετοχές που πριν ένα χρόνο είχαν μικρή εμπορευσιμότητα, τώρα έχουν αποκτήσει καλή  ρευστότητα που θα μπορούσε να ικανοποιήσει το trading μικρών και μεσαίων επενδυτών, όπως για παράδειγμα βλέπουμε το ΠΛΑΙΣ που πριν ένα χρόνο είχε μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα 10.000 ευρώ και σήμερα να έχει 40.000 και ο ΣΑΡ από 30.000 ευρώ προ διετίας σήμερα να έχει μέση εμπορευσιμότητα πάνω από 200.000 ευρώ ημερησίως.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης. Έχει απομείνει μόνον ο ΦΡΛΚ που πολιορκεί το υψηλό των 5,82 ευρώ (τρέχουσα τιμή 5,78).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text