Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αφού ξεπέρασε τις 850 μονάδες και το υψηλό 2018 των 852 μονάδων, οδεύει τώρα προς υψηλό τριετίας

Ο ΓΔ αφού ξεπέρασε τις 850 μονάδες και το υψηλό 2018 των 852 μονάδων, οδεύει τώρα προς υψηλό τριετίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, 22/1, η φρενήρης ανοδική πορεία της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει νέο υψηλό 2018 ξεπερνώντας τις 852 μονάδες της περασμένης Τρίτης και πλησιάζοντας παρά μία μονάδα το υψηλό των 858 μονάδων του Ιουλίου 2017 που είναι και υψηλό τριετίας. Ο συνολικός τζίρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος αλλά είναι ικανοποιητικός (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Το πρόβλημα της υπεραγορασμένης κατάστασης της αγοράς συνεχώς διογκώνεται με τον ΓΔ να απέχει αυτή τη στιγμή 156 μονάδες ή +22,30% από το χαμηλό φθινοπώρου 2017, γεγονός που εγκυμονεί βίαιη διόρθωση.

Όσο η διόρθωση δεν έρχεται, εμείς σαν τυπικοί trend followers, δεν μειώνουμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

 Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 98% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά ανοδικό με μόνον 4 μετοχές από τις 47 που παρακολουθούμε να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ από τις ανοδικές οι 6, οι ΠΕΙΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΝΗΡ, ΔΕΗ, ΟΛΘ και ΟΛΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : οι αναφερθείσες 6 μετοχές είναι μεν αρκετά εντυπωσιακές αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να τις ονομάσουμε μετοχές της ημέρας.

Θετικές εντυπώσεις μας δημιουργούν όσες μετοχές σημειώνουν  μεγάλες ή μέτριες ανόδους με μεγάλους όγκους και είναι οι, ΔΕΗ, ΒΙΟ, ΑΝΕΜΟΣ, ΟΛΠ και ακόμα περισσότερο οι, ΟΛΘ και ΙΝΛΟΤ.

Ωστόσο, οι παραπάνω μετοχές δεν δίνουν σήμερα σήμα μεσοπρόθεσμων αγορών καθώς έχουν απομακρυνθεί πολύ ψηλότερα από τον στροφέα τους Υψηλό 20, 40 και 60 ημερών.

Σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – έγκυρης αντίστασης τείνει να δώσει σήμερα ο ΦΡΛΚ.

Ο ΑΝΕΜΟΣ τραβά σήμερα την προσοχή μας καθώς ξεκίνησε το πρωί με μηδενική μεταβολή, σύντομα εκτοξεύτηκε με μεγάλους όγκους στο +4% και τώρα υποχωρεί στο +0,80%.

Επίσης η ΦΦ, που σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση της ημέρας, -0,90% σε επίπεδα -7% από το υψηλό 2018. Τέτοια ανεξήγητη υποχώρηση από το υψηλό έτους σημειώνει και η ΜΠΕΛΑ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα έχει σπάσει ανοδικά την αντίσταση των 858 μονάδων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text