Ο ΓΔ σε υψηλά σχεδόν τριετίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη, 23/1, η αγορά το εκπληκτικό, δίμηνο μέχρις στιγμής, ράλι της με τον ΓΔ σε νέα υψηλά έτους και σχεδόν τριετίας με άνοδο αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, +1% (στις 865 μονάδες) με μεγάλους τζίρους (100 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και με άκρως ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον με όλους σχεδόν τους κύριους ξένους δείκτες σε νέα υψηλά έτους ή νέα ιστορικά υψηλά.

Ο ΓΔ είναι σαφέστατα υπεραγορασμένος +23,50% από το φθινοπωρινό χαμηλό που σημαίνει ότι χρειάζεται μια γερή διόρθωση, ίσως και μέχρι τις 800 μονάδες, ώστε να απορροφηθούν οι υπεραγορασμένες καταστάσεις.

Όμως, αν  δούμε τον ΓΔ σε μακροχρόνιο, τετραετές, γράφημα θα διαπιστώσουμε ότι ο εν λόγω δείκτης μπορεί να ανέβει ακόμα ψηλότερα, ακόμα και στις 1000 μονάδες, εντός του τρέχοντος εξαμήνου. Αλλά και πάλι μερικές μεσοβραχυχρόνιες διορθώσεις είναι επιθυμητές και αναγκαίες.

 

Προς το παρόν όσο δεν έρχεται η διόρθωση, εμείς βαστάμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικές ενδείξεις και το 1/3 αρνητικές ενώ δύο μετοχές, ο ΣΑΡ και ο ΟΛΘ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους +6% και +3,50% αντίστοιχα σε σύγκριση με μια μετοχή, την υπεραγορασμένη ΚΟΥΕΣ που σημειώνει μεγάλη πτώση -5%.

Η μετοχή της ημέρας : τέσσερες μετοχές μας κάνουν σήμερα εντύπωση που διασπούν στρογγυλά ψυχολογικά επίπεδα, ο ΣΑΡ που κατακτά τα 15 ευρώ, ο ΟΛΘ τα 30 ευρώ, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ τα 5 ευρώ και ο ΜΥΤΙΛ που πολιορκεί τα 10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 9,94). Οι όγκοι τους είναι μεγάλοι και τα θεμελιακά τους στοιχεία εξαιρετικά.

Προσέχουμε αγοραστικά, και οι υποαγορασμένοι επενδυτές θα μπορούσαν να αυξήσουν ελαφρά (γιατί η αγορά είναι υπεραγορασμένη) τις θέσεις τους σε τεσσερες μετοχές που σηκώνουν όγκους σήμερα όγκο μέσα σε βραχυχρόνιο οριζόντιο trading range και είναι οι, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ και ΦΡΛΚ (ο τελευταίος χθες διέσπασε το δικό του trading range).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text