Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ θέλει να παγιώσει την θέση του λίγο κάτω των 900 μονάδων

Ο ΓΔ θέλει να παγιώσει την θέση του λίγο κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά για τους αγορασμένους κινείται και σήμερα (Πέμπτη, 25/1) η αγορά με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, οριακά -0,10% (στις 883 μονάδες) ενώ λίγο μετά το άνοιγμα είχε διορθώσει μέχρι και -1% σε συνέπεια το τρέχον ημερήσιο καντήλι του ΓΔ να εμφανίζεται σαν ένα αισιόδοξο, στην διαγραμματική συγκυρία που βρίσκεται, άσπρο καντήλι (αφού το άνοιγμα είχε γίνει χαμηλότερα, στις 879 μονάδες).

Ο ΓΔ προ πολλού, εδώ και ένα μήνα και σε επίπεδο 100 μονάδων χαμηλότερα, είναι σαφώς υπεραγορασμένος και όσο το ράλι συνεχίζεται τόσο αυτή η κατάσταση εντείνεται προκαλώντας  φόβο ξεσπάσματος ισχυρής διόρθωσης.

Εμείς θα πρέπει από τώρα να έχουμε ορίσει τα επίπεδα που θα πουλήσουμε αν η αναμενόμενη διόρθωση είναι ισχυρή. Χτες αναφέραμε 4 επίπεδα κυλιόμενων stop loss του ΓΔ (ΕΚΜΟ30, προπωλητικό στροφέα, πωλητικό στροφέα και αγκίστρι μετά τον πωλητικό στροφέα) . Αλλά σαν επίπεδο πωλήσεων μπορεί κάλλιστα να είναι ο τοπικός διπλός πυθμένας των 836 μονάδων που σε λίγες μέρες θα συμπέσει με τον ανερχόμενο ΕΚΜΟ30.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 836 μονάδες, εμείς θα είμαστε πλήρως αγορασμένοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σ΄σημερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές και οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ίσες στον αριθμό αλλά 4 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΦΡΛΚ, ΤΕΝΕΡΓ και ΛΑΜΔΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Οι τράπεζες είναι αυτές που επηρεάζουν αρνητικά τον ΓΔ καθώς ο ΔΤΡ χάνει αυτή τη στιγμή -0,30% κινούμενος από τις αρχές του έτους στο εύρος των 900-1000 μονάδων, τώρα πιο κοντά στις 1000.

Η μετοχή της ημέρας : Την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση κάνει σήμερα η ΜΙΓ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +8% και με μεγάλους όγκους 10 εκατ τεμαχίων σε νέα υψηλά 4μήνου. Όμως, από την άποψη της σηματοδότησης βραχυχρονίων αγοραστικών σημάτων με ανοδικές διασπάσει σχηματισμών συνέχισης, δίνουν σήμερα οι ΤΕΝΕΡΓ και  ιδίως η ΛΑΜΔΑ την οποίαν θα ονομάζαμε σαν μετοχή της ημέρας.

Ενίσχυση θέσεων, με φειδώ γιατί ο ΓΔ έχει προχωρήσει πολύ, σηματοδοτούν σήμερα οι αναφερθείσες ΛΑΜΔΑ και ΤΕΝΕΡΓ και επιπλέον οι ΤΕΝΕΡΓ και ΦΦ που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά σχηματισμούς ανοδικής συνέχισης.

Τέλος, από τις πτωτικές μετοχές, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν πέφτει καμία με πτώση χειρότερη του -0,50% και με μεγάλους όγκους, και τέτοια μετοχή δεν έχει εμφανισθεί μέχρις στιγμής σήμερα.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text